ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lanțul olandez de clinici de avort CASA, responsabil de jumătate din cele 31.000 de mii de avorturi care se fac anual în Olanda, este anchetat pentru o fraudă de 15 milioane de euro.

În ultimul deceniu, CASA a păgubit statul olandez de taxe în valoare de aproape 6 milioane de euro, conform unei anchete a ziarului „Nederlands Dagblad”, preluat de portalul Știri pentru viață.

Apoi, ancheta altei publicații, „De Volkskrant”, a mai descoperit frauda de 9 milioane de euro, făcută prin achitarea de către companiile de  asigurări de facturi pentru clienți care nu au existat.

Alte mijloace prin care s-au comis fraudele au fost obținerea de subsidii de la stat pentru personalul care făcea anestezii fără să fie calificat și remiterea spre rambursare de două ori a costurilor.

În Olanda sunt 15 clinici de avorturi, 7 dintre ele fiind ale CASA. Ca urmare a scandalurilor financiare, 4 dintre cele 7 clinici de avorturi ale CASA au fost închise. Directorul CASA, Ron Leenders, și-a dat demisia. Un alt director, Bert van Herk, a plecat de la CASA cu un bonus de 500.000 euro, iar în prezent este Trezorier Regional al Rutgers WPF, o organizație afiliată la Federația Internațională Planned Parenthood și membru în cnsiliu lde conducere al Federației.

Deși fraudele au fost descoperite întâi de către jurnaliști și apoi a fost declanșată ancheta poliției, o parte a presei a transformat statutul de anchetat pentru fraudă al lanțului de avorturi în statutul de „victimă eroică”.

Activiștii pro-avort din presă deplâng faptul că termenul de așteptare al femeilor care vor să facă avort a crescut, ignorând complet ilegalitățile descoperite, nu doar fraudele fiscale, ci și folosirea de personal necalificat în clinici.

Despre copiii care își pierd viața în avort, bineînțeles că nici nu se aduce vorba, căci ei ar putea afecta statutul de victimă eroică al lanțului de avorturi anchetat pentru fraude fiscale