ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comisiei Europene i-a făcut un compliment ieșit din tipare cancelarului german Angela Merkel, spunând că o astfel de „operă de artă” ca ea „nu poate dispărea în eter” după 2021, când se va fi încheiat mandatul de cancelar, scrie RT.


Într-un interviu pentru presa germană, Juncker a spus că nu și poate imagina că Merkel va dispărea de pe scena politică. Șefa guvernului de la Berlin, care a promis că nu va mai candida la funcția de cancelar în 2021, ar fi însă foarte „calificată”  pentru o funcție la vârful UE, a explicat șeful Comisiei Europene. 

„Ea nu este numai o persoană respectabilă, ci și o adorabilă operă de artă”, a explicat Juncker.

Relațiile dintre Juncker și Merkel, aceasta din urmă o puternică susținătoare a luemburghezului la președinția Comisiei Europene în 2014, au fost, în general, cordiale, însă nu au fost lipsite de momente penibile.

În urmă cu doi ani,  in timpul unei conferințe de presă, telefonul lui Juncker început să sune. A crezut că cea care îl întrerupe este soția sa, așa că a respins apelul. „E soția mea, scuze”, a spus Juncker, scoțând telefonul din buzunar. După ce s-a uitat la ecran, a văzut că cea care îl suna era cancelarul german. „Nu. Era doamna Merkel”, a spus Juncker.