Jean-Claude Juncker a criticat decizia succesorului său de a numi un „comisar pentru protejarea modului de viață european” pentru a stabili politica de imigrarare, scrie The Independent.


Președintele Comisiei Europene se face astfel ecoul altor voci critice cu privire la titlulatura viitorului comisar european, noua șefă a CE, Ursula von der Leyen, fiind acuzată chiar că astfel adoptă o „retorică fascistă”. Decizia numirii unui astfel de comisar în următorul Executiv al UE a atras critici din partea ONG-urilor și europarlamentarilor care au susținut că un astfel de portofoliu sugrează că imigranții ar putea fi o amenințare la modul de viață european.
 
”Nu-mi place ideea ca modul de viață european să fie pus în opoziție cu migrația”, a declarat Juncker la Euronews.
 
Europarlamentarul liberal olandez Sophie Veld a declarat că„ modul de viață european însuși este dat de libertatea persoanelor de a-și alege propriul mod de viață. Nu avem nevoie de un comisar pentru asta”. Ea a adăugat că ideea conform căreia „europenii trebuie protejați de culturile externe” este „grotescă”.

Veld a susținut că liderii populiști din Europa erau singura amenințare reală pentru „modul nostru de viață”.
 
Critici privind această chestiune au fost exprimate și de co-președintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Ska Keller, dar și din partea membrului Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European, Claude Moraes.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews