ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jean-Claude Juncker a criticat decizia succesorului său de a numi un „comisar pentru protejarea modului de viață european” pentru a stabili politica de imigrarare, scrie The Independent.


Președintele Comisiei Europene se face astfel ecoul altor voci critice cu privire la titlulatura viitorului comisar european, noua șefă a CE, Ursula von der Leyen, fiind acuzată chiar că astfel adoptă o „retorică fascistă”. Decizia numirii unui astfel de comisar în următorul Executiv al UE a atras critici din partea ONG-urilor și europarlamentarilor care au susținut că un astfel de portofoliu sugrează că imigranții ar putea fi o amenințare la modul de viață european.
 
”Nu-mi place ideea ca modul de viață european să fie pus în opoziție cu migrația”, a declarat Juncker la Euronews.
 
Europarlamentarul liberal olandez Sophie Veld a declarat că„ modul de viață european însuși este dat de libertatea persoanelor de a-și alege propriul mod de viață. Nu avem nevoie de un comisar pentru asta”. Ea a adăugat că ideea conform căreia „europenii trebuie protejați de culturile externe” este „grotescă”.

Veld a susținut că liderii populiști din Europa erau singura amenințare reală pentru „modul nostru de viață”.
 
Critici privind această chestiune au fost exprimate și de co-președintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Ska Keller, dar și din partea membrului Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European, Claude Moraes.