Europa ar putea deveni un „Show Horror în doi ani, deoarece relația „toxică” dintre președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel se înrăutățește, iar Germania plonjează în haos, a dezvăluit un comentator politic.
 
Profeția îi aparține redactorului- șef al Bloomberg, John Micklethwait, în timpul unei conferințe susținute la Institutul Aspen din Washington. Acesta a susținut că deși inițial a militat împotriva Brexitului, acum îi susține pe cei care cer ieșirea cât mai rapidă din UE, scrie express.co.uk.

„Cred că de-acum în doi-trei ani restul Europei va arătaa destul de rău. Cred că Germania chiar este pe punctul de a avea mari probleme: o industrie de automobile proastă, o serie de alte probleme care se ascund în spatele ei, schimbarea liderilor”, a declarat Micklethwait. Și a adăugat: ”Relația dintre Germania și Franța este toxică”.

„Cred că ați putea ajunge în situația în care cineva ca mine – care va zice: „La al doilea referendum ar trebui să cereți să rămâneți”, s -ar putea să fie întrebat peste vreo doi ani” De ce Dumnezeu ne-ai convins să rămânem în acest horror show? Ar fi fost mai bine dacă părăseam UE atunci”, a mai spus șeful Bloomberg referindu-se la britanici.

El a mai explicat că favoritul conservatorilor, Boris Johnson, este văzut de Uniunea Europeană drept „antihrist”, deoarece blocul comunitar dă vina pe liderii conservatori că ar fi fost principalii promotori ai Brexit-ului.
Comentariile șefului Bloomberg vin și în contextul în care, în ultimele zile, Germania și Franța și-au continuat războiul de uzură pentru ocuparea psoturilor-cheie din UE. Merkel a declarat deja că nu cedează în privința candidaturii lui Manfred Weber, iar Macron și-a exprimat clar poziția că nu îi agreează pe niciunul dintre cei trei candidați propuși anterior Consiliului.