Europa ar putea deveni un „Show Horror în doi ani, deoarece relația „toxică” dintre președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel se înrăutățește, iar Germania plonjează în haos, a dezvăluit un comentator politic.
 
Profeția îi aparține redactorului- șef al Bloomberg, John Micklethwait, în timpul unei conferințe susținute la Institutul Aspen din Washington. Acesta a susținut că deși inițial a militat împotriva Brexitului, acum îi susține pe cei care cer ieșirea cât mai rapidă din UE, scrie express.co.uk.

„Cred că de-acum în doi-trei ani restul Europei va arătaa destul de rău. Cred că Germania chiar este pe punctul de a avea mari probleme: o industrie de automobile proastă, o serie de alte probleme care se ascund în spatele ei, schimbarea liderilor”, a declarat Micklethwait. Și a adăugat: ”Relația dintre Germania și Franța este toxică”.

„Cred că ați putea ajunge în situația în care cineva ca mine – care va zice: „La al doilea referendum ar trebui să cereți să rămâneți”, s -ar putea să fie întrebat peste vreo doi ani” De ce Dumnezeu ne-ai convins să rămânem în acest horror show? Ar fi fost mai bine dacă părăseam UE atunci”, a mai spus șeful Bloomberg referindu-se la britanici.

El a mai explicat că favoritul conservatorilor, Boris Johnson, este văzut de Uniunea Europeană drept „antihrist”, deoarece blocul comunitar dă vina pe liderii conservatori că ar fi fost principalii promotori ai Brexit-ului.
Comentariile șefului Bloomberg vin și în contextul în care, în ultimele zile, Germania și Franța și-au continuat războiul de uzură pentru ocuparea psoturilor-cheie din UE. Merkel a declarat deja că nu cedează în privința candidaturii lui Manfred Weber, iar Macron și-a exprimat clar poziția că nu îi agreează pe niciunul dintre cei trei candidați propuși anterior Consiliului.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews