ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europa ar putea deveni un „Show Horror în doi ani, deoarece relația „toxică” dintre președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel se înrăutățește, iar Germania plonjează în haos, a dezvăluit un comentator politic.
 
Profeția îi aparține redactorului- șef al Bloomberg, John Micklethwait, în timpul unei conferințe susținute la Institutul Aspen din Washington. Acesta a susținut că deși inițial a militat împotriva Brexitului, acum îi susține pe cei care cer ieșirea cât mai rapidă din UE, scrie express.co.uk.

„Cred că de-acum în doi-trei ani restul Europei va arătaa destul de rău. Cred că Germania chiar este pe punctul de a avea mari probleme: o industrie de automobile proastă, o serie de alte probleme care se ascund în spatele ei, schimbarea liderilor”, a declarat Micklethwait. Și a adăugat: ”Relația dintre Germania și Franța este toxică”.

„Cred că ați putea ajunge în situația în care cineva ca mine – care va zice: „La al doilea referendum ar trebui să cereți să rămâneți”, s -ar putea să fie întrebat peste vreo doi ani” De ce Dumnezeu ne-ai convins să rămânem în acest horror show? Ar fi fost mai bine dacă părăseam UE atunci”, a mai spus șeful Bloomberg referindu-se la britanici.

El a mai explicat că favoritul conservatorilor, Boris Johnson, este văzut de Uniunea Europeană drept „antihrist”, deoarece blocul comunitar dă vina pe liderii conservatori că ar fi fost principalii promotori ai Brexit-ului.
Comentariile șefului Bloomberg vin și în contextul în care, în ultimele zile, Germania și Franța și-au continuat războiul de uzură pentru ocuparea psoturilor-cheie din UE. Merkel a declarat deja că nu cedează în privința candidaturii lui Manfred Weber, iar Macron și-a exprimat clar poziția că nu îi agreează pe niciunul dintre cei trei candidați propuși anterior Consiliului.