Realizatorul TV Tucker Carlson a prezentat marți seara. la Fox News, un lung șir de erori, contradicții și stupidități emise de Anthony Fauci. membru proeminent al grupului de combatere a COVID-19 din SUA. „Fauci a greșit mai mult decât orice epidemiolog mediocru”, a conchis Carlson, dar a devenit „unul dintre oamenii cei mai puternici din lume”, scrie Evenimentul Zilei.

Realizatorul de la Fox a început prin a comenta audierea prin teleconferință a lui Fauci în Congres, în cursul căreia a declarat că deschiderea școlilor „ar fi o perspectivă foarte riscantă și chiar periculoasă”.

„A lăsat să se înțeleagă că școlile și colegiile nu vor putea reîncepe decât atunci când va exista un remediu împotriva acestui virus sau un vaccin”, a comentat Carlson. după ce a difuzat un fragment de înregistrare din audierea lui Fauci.


„Cu alte cuvinte, fără școală până când coronavirusul nu este eradicat. Problema este că nu există nici un vaccin aprobat pentru nici unul din coronavirușii existenți. În continuare, nu avem unul pentru SARS, Așa că se poate întâmpla să nu avem unul niciodată” (nici pentru SARS-CoV-2), a spus Tucker Carlson.

Deplângând faptul că tot ce spune Fauci devine „știre de primă pagină pentru orice organ de presă”, Carlson s-a întrebat cât de priceput este doctorul american, atât de citat și în România ca un guru.

„Știe Tony Fauci ceva despre știință?”, a întrebat ziaristul. „Avem vreun motiv special să credem că se pricepe cu adevărat?”

Și Carlson a continuat:

„Există în acest moment o sumedenie de dovezi care arată că America trebuie să se redeschisă cu prudență. Suedia nu s-a închis deloc și situația nu pare mai rea decât media Uniunii Europene… Statul Georgia a redeschis parțial cu săptămâni în urmă, spre isteria și avertizările presei, și totuși numărul spitalizărilor din Georgia este mai mic ca niciodată. Nimeni nu a explicat de ce școlile trebuie să rămână închise.”

Carlson a difuzat o declarație în care senatorul Republican Rand Paul afirma că abordarea „otova” a lui Fauci este greșită și că situația trebuie evaluată „district cu district” și luate decizii descentralizat, de către fiecare administrație locală în parte.

„Senatorul Rand Paul are dreptate. Multe predicții eronate au venit de la Washington despre coronavirus, iar o mare parte dintre ele, chiar de la dr. Fauci”, a comentat Carlson.

Citiți știrea integrală AICI.