ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul italian Marcello Foa, cunoscut drept un adversar al teoriei genului, anti-vaccin și pro-familie, a devenit noul președinte al Rai, radio-televiziunea națională italiană. Decizie care aparține parlamentului de la Roma și care va consolida influența guvernului populist asupra celui mai mare grup media din țară.
Marcello Foa (55 de ani), care a fost propus de partidele de guvernământ Mișcarea 5 Stele și Liga, a obținut majoritatea necesară de două treimi din voturile comisiei parlamentare de supraveghere a activității RAI. 

Contestat de unii, apreciat de alții, Foa s-a exprimat în reptate rânduri pe blogul ziarului Il Giornale asupra așa-numitei „ideologii de gen”, despre care a spus că „impune reguli de comportament și de educație extreme".  De asemenea, el a apărat Ziua Familiei și și-a manifestat sprijinul față de Donald Trump, atacându-l pe fostul președinte Barack Obama pentru „toaletele transgender”.

Inamicul său numărul unu din Europa este președintele francez Emmanuel Macron, despre care spune că întruchipează antipopulism și anti-suveranismul.

Criticii lui Foa spun despre el că este un naționalist prorus și eurosceptic, care a promovat în cariera sa o agendă profund conservatoare, și îi reproșează simpatiile pro-Putin. 

Cu o cotă zilnică de piață de aproape 34% și peste 11.000 de angajați, RAI este, probabil, cel mai important și mai influent grup media din Italia. Principalul său concurent este Mediaset.