ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un eveniment monden cu tematică religioasă care a avut loc la New York a reușit să stârnească o avalanșă de critici și controverse, fiind considerat ofensator la adresa creștinilor și a simbolurilor creștinismului. 
 
Veșminte religioase, aripi de îngeri, scene ale Nativității purtate pe post de pălărie și cruci peste șolduri, au marcat luni seară gala Metropolitan Museum of Art (MET) din New York. Vedetele care au defilat la acest eveniment s-au inspirat din vestimentația religioasă catolică, așa cum notează agențiile de presă. Mai mulți jurnaliști consideră însă că gala de la MET a fost o ofensă adusă credinței, ziaristul Piers Morgan de la Daily Mail întrebându-se, pe bună dreptate, într-un editorial: „Dacă Gala MET ar fi avut ca tematică Islamul sau problema evreiască, iadul s-ar fi dezlănțuit. Așa că de ce să consider ca fiind OK o grămadă de celebrități, pe jumătate dezbrăcate, care nu-mi respectă religia mea?” De menționat însă că tot acest spectacol la limita grotescului s-a ținut cu acordul Vaticanului.

Jurnalistul britanic spune încă de la început că, deși nu este „cel mai devotat (catolic) pe care îl veți întâlni vreodată”, a fost crescut în religia catolică și încă se consideră ca practicant.

„Am o știre de ultimă oră. Gala Met din anul viitor va avea ca temă "Islamul". Da, oaspeții din 2019 vor fi încurajați să poarte rochii provocatoare care să-l „ sărbătorească”pe profetul Mohamed, veșminte islamice, inclusiv hijaburi și burqa, și Coranul.

De asemenea, pot dezvălui că Gala MET din 2020 va avea o temă "evreiască". Da, o mulțime de celebrități și modele vor poza pentru paparazzi din toată lumea îmbrăcate în tot felul de veșminte evreiești, inclusiv haine pe care le poartă rabinii sau kipa”.

Oh, nu. Stați o clipă.

Nici unul dintre aceste lucruri nu se va întâmpla. De fapt, doar sugerându-le, sunt convins că mă voi supune furiei dezlănțuite a multor musulmani și evrei.

Cu toate astea, se pare că este absolut ok să ai o tematică „catolică”, așa cum am văzut la Gala MET de aseară.(Foto AICI)

MET nu ar visa să aibă o temă islamică sau evreiască, dar una privind catolicismul e ok. Gala de luni seara a fost intitulată „Corpurile cerești: moda și imaginația catolică”, iar starurile și designerii lor au plonjat perfect în temă. Rihanna a venit ca un papă argintiu, cu mitra papală. Jennifer Lopez a venit a apărut ca o cruce multicoloră încrustată cu bijuterii.
 
Kim Kardashian purta o rochie aurie de la Versace, cu cruci mari, care îi acopereau șoldurile și fesele. (Aceleași șolduri și fese pe care le-a expus, aproape goale, în ultimele două săptămâni , în mediul online). Plus două medalioane cu cruci, agățate deasupra decolteului ei înfipt.

Ariana Grande a apărut în postura de frescă a lui Michaelangelo cu a  lui celebră „Judecata de Apoi” de pe peretele altarului Capelei Sixtine.

Katy Perry a venit ca un înger gigant cu pene, ceea ce părea la fel de ridicol.

O mare parte a imaginilor a fost foarte sexualizată, ceea ce ați putea crede a fi nu doar nepotrivit pentru o tematică religioasă, ci și incredibil de ofensivă pentru numeroasele victime ale abuzurilor sexuale din Biserica Catolică.
Modelul  Victoria s Secret, Stella Maxwell, a crezut că este distractiv să poarte imagini ale Fecioarei Maria peste rochia fără bretele.

Madonna, care părea exagerată într-o rochie neagră Jean Paul Gaultier și cu o tiară, a cântat melodia Like a Prayer la petrecerea de după gală. Când s-a lansat în muzică, Madonna a fost încântată să-i revolte pe catolici apărând într-un videoclip cu cruci arzând, statui plângând sânge și seducând un Iisus Hristos negru. Ce simpatic să o vedem pe această hoașcă bătrână blasfemioatoare revenind în toată gloria ei pentru a ne insulta din nou.

Dar cea mai  mare ofensă a fost adusă de Sarah Jessica Parker,  care a avut pe cap o întreagă scenă a Nativității. Chiar așa, doamnă Parker? Crezi că e bine să faci asta?

Din câte se pare, creștinismul poate fi batjocorit la o paradă de modă înșelătoare.


Concluzia este aceea că Gala MEt  nu va lua niciodată în calcul o tematică islamică sau evreiască pentru marea noapte din New York.

Organizatorii știu foarte bine că, dacă le-ar trece prin gând să o facă, vor fi interziși în mai puțin de câteva ore de la deschiderea galei.

Ei au ales catolicismul și creștinismul, pentru au știu că nu ne va deranja atât de mult.

Ei bine, pe mine mă deranjează.

Și cred că și alți catolici și creștini se vor simți deranjați.

Toate aceste celebrități care au luat parte la acest fiasco ofensiv trebuie să își pună o singură întrebare: M-aș fi îmbrăcat ca musulman sau evreu dacă n-aș fi musulman sau evreu?”, își încheie jurnalistul acest articol din Daily Mail.

Să mai amintim că ziarul  New York Post a descris evenimentul ca fiind cel mai "controversat”, explicând: „În primii ani, cei care au urmat învățăturile lui Iisus, purtau veșmite cenușii pentru a se alinia cu cei săraci”.

Global News a notat că evenimentul a intrat „în teritorii periculos de sacrosante”, iar The Independent a arătat că  mulți comentatori online au ripostat față de această gală cu un singur mesak: „Religia mea nu este costumul tău".