ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cetăţenii greci au votat împotriva măsurilor propuse de creditorii internaţionali la referndumul organizat duminică. Unul dintre cei care au salutat decizia poporului grec este jurnalistul Mirel Curea, de la Evenimentul Zilei. Acesta a scris pe contul de Facebook un mesaj de susţinere, anunţând că după Grecia vor urma  Italia, Spania și Portugalia, ţări cu mari datorii către instiuţiile financiare mondiale.
 
Jurnalistul nu înţelege cum toată Europa ascultă de sfaturile Germaniei, ţară care a jucat un rol principal în cele două războaie mondiale din secolul trecut.
 
"Aoleu! I-auzi Sasone, grecii dăƒdurムclanţムnemților, în loc săƒ-și ia țara înapoi împreună cu ei!  În ordine, următoarele sunt Italia, Spania și Portugalia! Fix alea, cele mai batjocorite, cu popoare "leneșe", dar cu țări superbe, tentante al dracului. Adică, alea cu popoare imposibil de aliniat și de dus în pas de defilare, la gazat ființe umane, la umplut gropi comune cu oameni nevinovați, cu femei, cu bătrâni și cu copii, precum poporul de "supraoameni", urcat pe beregățile țărilor UE mai sărace. Cum a ajuns Europa cu urechea aplecată la niște demenți, care au însângerat continentul și i-au decimat populația de două ori în doar 30 de ani ai secolului trecut, eu nu pot înțelege. Cum am putut noi pune un autist d`asta la Cotroceni, iar nu înțeleg. Ba, înțeleg! Ne-am luat țara înapoi", a scris pe contul de Facebook Mirel Curea, jurnalist la Evenimentul Zilei.
 
Atitudinea Germaniei faţă de Grecia este aspru criticată şi de economistul francez Thomas Piketty. Acesta a spus că Germania este ţara care nu şi-a plătit niciodată datoriile. "Ce m-a frapat atunci când scriam este că Germania este cu adevărat chiar singurul exemplu de stat care nu şi-a plătit niciodată datoria externă".