ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnaliști străini au sosit marți în Coreea de Nord, unde urmează să asiste la distrugerea instalației sale de teste nucleare, o promisiune considerată un gest de bunăvoință înaintea unui summit cu Statele Unite. Punggye-ri a fost teatrul a șase teste nucleare efectuate de Phenian. Ultimul, cel mai puternic de până acum, a avut loc în septembrie și ar fi fost al unei bombe cu hidrogen


Jurnaliști din China, Rusia și Statele Unite s-au îmbarcat într-un mic avion pe Aeroportul Internațional de la Beijing, potrivit postului chinez de televiziune CCTV, care face parte din presa invitată. Ei urmează să asiste la distrugerea instalației de testare atomică Punggye-ri, în nord-estul Coreei de Nord. Aceasta urmează să aibă loc miercuri și vineri, în funcție de condițiile meteorologice.

Agenția France Presse și alte instituții de presă interaționale, nu au fost invitate să acopere evenimentul.

Nordul a anunțat luna trecută că va distruge instalația prin detonarea tunelurilor de acces - un anunț salutat de Washington și Seul. Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ea și-a ”îndeplinit misiunea” și că ”activitatea în vederea instalării de ogive nucleare pe rachete balistice” s-a ”terminat”, potrivit news.ro.