ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru prima dată in ultimii 50 de ani, mai mulţi jurnalişti germani sunt acuzaţi de înaltă trădare, după ce au publicat informaţii privind activitatea serviciilor secrete.

 Mai mulţi jurnalişti germani au publicat informaţii conform cărora Serviciul de Securitate Internă are intenţia de a intensifica supravegherea comunicaţiilor online ale cetăţenilor. Este pentru prima dată în ultimii 50 de ani când jurnalişti din Germania se confruntă cu acuzaţii de înaltă trădare.

Procuratura Federală a deschis o anchetă de înaltă trădare împotriva redactorului-şef şi redactorului-şef adjunct ai blogului de ştiri Netzpolitik.org precum şi împotriva altor persoane care au furnizat datele secrete, informeaza TVR.

Pagina web Netzpolitik.org a fost înfiinţată cu mai bine de 10 ani în urma şi a fost printre primele care s-au ocupat de dezbateri politice pe internet. Blogul relatează critic despre activitatea serviciilor secrete - extern şi intern.

Pedepsele încep de la un an închisoare şi pot ajunge - în funcţie de gravitatea faptei - până la închisoare pe viaţă. Pe de altă parte, activitatea ziariştilor este protejată de articolul 5 din Constituţie - Libertatea Presei. Mulţi demnitari cred că s-a facut deja prea mare caz de această anchetă.