ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a lansat pe blogul personal teoria conform căreia mișcările de trupe din PSD și revenirea în forță a lui Victor Ponta, care încearcă să aducă în partidul său cât mai mulți social-democrați, nu sunt deloc întâmplătoare, fiind vorba de un plan bine pus la punct. Potrivit jurnalistului, Victor Ponta știe că Liviu Dragnea va fi condamnat și tocmai de aceea se conturează drept principal pretendent la o viitoare șefie a PSD.

„Venirea către partid a parlamentarilor din alte formațiuni nu e o chestiune prea complicată. După un timp de la alegeri, mai ales în partidele în care au loc răsturnări la nivelul conducerii, în rîndurile unor parlamentari se ivesc nemulțumiri provocate de trecerea lor în plan secund după schimbarea spectaculoasă de la vîrf. În cazul parlamentarilor PSD, nemulțumirile au fost accentuate și de faptul că premierul Victor Ponta a reușit să promoveze o echipă bună din punct de vedere profesional.

Un timp, mai ales pînă la alegeri, Liviu Dragnea, noul șef al PSD, s-a străduit să nu intre în conflict cu Victor Ponta. După alegeri, cu Liviu Dragnea s-a petrecut procesul tipic personalităților minore care se trezesc peste noapte în ipostaze majore. Președintele PSD și-a pierdut orice urmă de înțelepciune politică. Nu numai Victor Ponta a fost victima acestei credințe a lui Liviu Dragnea că e buricul Pămîntului. Oameni foarte buni din echipa lui Victor Ponta au fost trecuți pe linie moartă.
 
Firește că nu. Să fie Victor Ponta atît de nătărău din punct de vedere politic încît să facă un partid fără nici o șansă electorală viitoare, doar din ambiția hormonală de a se răzbuna pe Liviu Dragnea? Ultimele declarații ale lui Victor Ponta ne dau un posibil răspuns negativ. Prin aceste ultime declarații, Victor Ponta se înfățișează nu atît ca liderul Pro România, cît mai ales ca alternativă la Liviu Dragnea în fruntea PSD.

Să știe Victor Ponta deja că Liviu Dragnea va fi condamnat în primă instanță și în aceste condiții operațiunea Pro România nu e altceva decît o manevră deșteaptă prin care conducerea PSD e preluată de Victor Ponta și echipa? Tare mă tem că da”, a scris Ion Cristoiu, pe blogul personal”.

Textul integral poate fi citit AICI.