O excursie de vară în Marea Britanie, pe când era adolescent, și vizitele la locul natal al lui Shakespeare l-au convins pe Osama bin Laden că Occidentul este decadent.

Asta a scris liderul al - Qaida în jurnalul său personal, cu puțin timp înainte de a fi ucis de forțele speciale americane în 2011, conform The Guardian.

Jurnalul se numără printre cele 470.000 de documente adunate din casa în care Bin Laden a fost ucis și făcute publice miercuri de CIA „în interesul transparenței și pentru a sprijini opinia publică în a înțelege fenomenul al - Qaida și pe Bin Laden”.

Deși până acum au mai existat informații conform cărora bin Laden a călătorit în Occident, aceasta este prima confirmare.

El a mers pentru prima dată în Occident pentru a fi supus unui tratament, nespecificat, când era în clasa a șasea și avea 13 ani.

În anul următor, adolescentul, fiu al unui miliardar saudit cu afaceri în domeniul construcțiilor, a stat 10 luni în Marea Britanie, la studii. Bin Laden nu oferă alte detalii, dar se pare că a urmat cursuri de limba engleză la Oxford.

În jurnal, Bin Laden prezintă vizitele la casa lui Shakespeare din Stratford - upon - Avon, dar spune că nu a fost impresionat de societatea britanică.

El recunoaște că vârsta nu îi permitea să își formeze o imagine completă despre viața în Marea Britanie, însă remarcă faptul că mergea în fiecare duminică să viziteze casa lui Shakespeare.

„Nu am fost impresionat și am constatat că erau o societate diferită de a noastră și o societate cu principii morale permisive”, mai notează Bin Laden în jurnal.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews