ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O excursie de vară în Marea Britanie, pe când era adolescent, și vizitele la locul natal al lui Shakespeare l-au convins pe Osama bin Laden că Occidentul este decadent.

Asta a scris liderul al - Qaida în jurnalul său personal, cu puțin timp înainte de a fi ucis de forțele speciale americane în 2011, conform The Guardian.

Jurnalul se numără printre cele 470.000 de documente adunate din casa în care Bin Laden a fost ucis și făcute publice miercuri de CIA „în interesul transparenței și pentru a sprijini opinia publică în a înțelege fenomenul al - Qaida și pe Bin Laden”.

Deși până acum au mai existat informații conform cărora bin Laden a călătorit în Occident, aceasta este prima confirmare.

El a mers pentru prima dată în Occident pentru a fi supus unui tratament, nespecificat, când era în clasa a șasea și avea 13 ani.

În anul următor, adolescentul, fiu al unui miliardar saudit cu afaceri în domeniul construcțiilor, a stat 10 luni în Marea Britanie, la studii. Bin Laden nu oferă alte detalii, dar se pare că a urmat cursuri de limba engleză la Oxford.

În jurnal, Bin Laden prezintă vizitele la casa lui Shakespeare din Stratford - upon - Avon, dar spune că nu a fost impresionat de societatea britanică.

El recunoaște că vârsta nu îi permitea să își formeze o imagine completă despre viața în Marea Britanie, însă remarcă faptul că mergea în fiecare duminică să viziteze casa lui Shakespeare.

„Nu am fost impresionat și am constatat că erau o societate diferită de a noastră și o societate cu principii morale permisive”, mai notează Bin Laden în jurnal.