ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul din Moscova a luat hotărârea de a închide "Biserica" Scientologică din capitala Rusiei, în urma unei cereri venite din partea Ministerului rus de Justiție, anunță TASS.

Potrivit motivării ministerului, regulamentele "Bisericii" Scientologice încalcă legile federale care privesc libertatea religioasă.

"Bisericii" Scientologice din Moscova, înființată în anul 1994, i-a fost ordonată organizarea unui comitet, care să se ocupe de lichidarea acesteia în termen de șase luni.

Avocații organizației religioase au declarat că Ministerul Justiției nu a oferit motive întemeiate care "ar putea susține lichidarea".

În iunie 2011, un tribunal regional din Moscova a decis interzicerea publicării de cărți despre scientologie, acestea fiind considerate "literatură extremistă".