Inculpată penal pentru că a postat imagini cu execuții ISIS, pentru a demonstra nocivitatea jihadiștilor, Le Pen refuză expertiza psihiatrică.

 „De la magistrați, trebuie să te aștepți la orice.” În ciuda acestei  replici către mai mulți ziariști, pe 7 septembrie, este aproape sigur că Marine Le Pen nu se aștepta la această decizie din partea justiției: să fie expertizată psihiatric.

„Credeam că le-am văzut pe toate: ei bine, nu! Pentru că am denunțat ororile ISIS pe Twitter, justiția mă supune unie expertize psihiatrice. Până unde vor merge?”, s-a scandalizat lidera Adunării Naționale (noul nume al Frontului Național) joi dimineața pe Twitter, deszvăluind că decizia aparține tribunalului din Nanterre, scrie evz.ro.

Dar Le Pen nu se predă: „Nu mă voi supune bineînțeles acestei exertize psihiatrice”, le-a spus ea ziariștilor la intrarea în Parlament. „Aștept să văd cum mă vor constrânge magistrații.”

Decizia de a o supune la o expertiză psihiatrică pe cea care a concurat cu Emmanuel Macron în turul II al alegerilor prezidențiale, este urmarea unei afaceri începute în 2015, când împotriva Marine Le Pen a fost inculpată pentru „răspândirea de imagini violente”. I se reproșează că a postat pe rețelele de socializare fotografii de la execuțiile de ostatici luați de ISIS, mai ales cea a americanului John Foley.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.