Inculpată penal pentru că a postat imagini cu execuții ISIS, pentru a demonstra nocivitatea jihadiștilor, Le Pen refuză expertiza psihiatrică.

 „De la magistrați, trebuie să te aștepți la orice.” În ciuda acestei  replici către mai mulți ziariști, pe 7 septembrie, este aproape sigur că Marine Le Pen nu se aștepta la această decizie din partea justiției: să fie expertizată psihiatric.

„Credeam că le-am văzut pe toate: ei bine, nu! Pentru că am denunțat ororile ISIS pe Twitter, justiția mă supune unie expertize psihiatrice. Până unde vor merge?”, s-a scandalizat lidera Adunării Naționale (noul nume al Frontului Național) joi dimineața pe Twitter, deszvăluind că decizia aparține tribunalului din Nanterre, scrie evz.ro.

Dar Le Pen nu se predă: „Nu mă voi supune bineînțeles acestei exertize psihiatrice”, le-a spus ea ziariștilor la intrarea în Parlament. „Aștept să văd cum mă vor constrânge magistrații.”

Decizia de a o supune la o expertiză psihiatrică pe cea care a concurat cu Emmanuel Macron în turul II al alegerilor prezidențiale, este urmarea unei afaceri începute în 2015, când împotriva Marine Le Pen a fost inculpată pentru „răspândirea de imagini violente”. I se reproșează că a postat pe rețelele de socializare fotografii de la execuțiile de ostatici luați de ISIS, mai ales cea a americanului John Foley.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews