ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul efectelor economice ale pandemiei de COVID-19, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a anunțat planul guvernului de la Viena pentru depășirea crizei generată de noul coronavirus. Printre măsurile vizate se numără și reducerea taxelor pentru angajați și majorarea contribuțiilor fiscale pentru multinaționale, scrie Reuters. 

Totodată, cancelarul Austriei a subliniat că personalul medical și serviciile speciale vor cunoaște o creștere a veniturilor în viitor: „Medicii, cei care lucrează în domeniul serviciilor speciale de securitate, angajații centrelor comerciale și alții - oricine muncește mult ar trebui ca în viitor să aibă mai mulți bani. Este vorba despre justiție socială. Acum, acest lucru este necesar și pentru a stimula consumul intern”, a afirmat Sebastian Kurz.

El a subliniat totodată că guvernul de la Viena va avea ca obiectiv combaterea evaziunii fiscale 

Sebastian Kurz a prezentat recent un plan pentru a redeschiderea activității economice a țării, începând cu magazinele de până la 400 de metri pătrați.

Același lucru ar trebui să se întâmple cu centrele comerciale, magazinele mai mari și frizeriile din țară, pentru care data deschiderii a fost fixată la 1 mai. Kurz a subliniat că, la rândul lor, restaurantele și hotelurile ar putea fi redeschise progresiv, începând cu jumătatea lunii mai.

Până în prezent Austria a raportat un număr de 15.188 de cazuri de infectări cu noul coronavirus. Totodată bilanțul deceselor provocate de pandemia de COVID-19 indică un număr de 542 de victime. De asemenea, nu mai puțin de 12.282 de persoane s-au vindecat în Austria de COVID-19.

Cu toate că a reușit să pună epidemia sub control, Austria este criticată pentru reacția tardivă după confirmarea primelor cazuri de COVID-19 în stațiunea montană Ischgl, frecventată de turiști europeni și unde la începutul lunii martie s-a format un focar ce a infectat și numeroși turiști străini care au răspândit mai departe noul coronavirus în țările lor, printre care și Germania.