ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fetiță în vârstă de 11 ani a comis un atentat sinucigaș în estul Nigeriei, omorând cel puţin 5 oameni și rănind alți 41.

Aproximativ 40 de oameni au fost răniţi după ce, conform autorităților,  fata a detonat explozivi legaţi de corpul ei în oraşul nigerian Damaturu, capitala statului Yobe, informează USA Today.

 "Fata a venit în parcare şi a refuzat să fie controlată de către ofiţerii de securitate. Ulterior s-a apropiat de o maşină cu pasageri şi s-a detonat", a declarat un funcţionar pentru sănătate de la un spital din apropiere.
 
 Luna trecută, trei oameni au fost ucişi şi cel puţin cinci au fost răniţi într-un atac sinucigaş în care o maşină a explodat la un punct de control de securitate din Damaturu.
 
Niciun grup nu a revendicat imediat atacul, însă organizaţia teroristă Boko Haram, care doreşte să creeze un stat cu propria interpretare a legii islamice, a ucis mii de oameni începând cu anul 2009, în carul unor atacuri similare.