ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat al SUA, John Kerry, şi ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, au anunțat la Viena  care sunt paşii imediaţi şi concreţi în lupta împotriva terorismului. 

Cei doi oficiali au vorbit la sediul ONU de la Viena despre un calendar care va trebui urmat în Siria. Kerry a subliniat că este necesară parcurgerea a 3 etape esenţiale: distrugerea Statului Islamic, stabilizarea regiunii şi susţinerea unei tranziţii politice. 

La 1 ianuarie ar trebui să înceapă negocieri formale între puterea şi opoziţia siriană. Nu mai târziu de 18 luni de la adoptarea unei noi Constituţii, ar trebui organizate alegeri libere şi corecte.
 
"Calendarul concret asupra căruia ne-am înțeles astăzi îl reprezintă organizarea de alegeri în termen de 18 luni în Siria", la capătul unui "proces care va cuprinde formarea unui guvern de tranziție de acum în șase luni", a spus Steinmeier. Încă un obiectiv al liderilor mondiali îl reprezintă organizarea la 1 ianuarie a unei întâlniri între reprezentanții opoziției și cei ai regimului de la Damasc.
 
Și ministrul de externe rus Serghei Lavrov și-a exprimat  dorința ca opoziția și guvernul din Siria să se pună de acord în termen de șase luni asupra unui guvern de tranziție. "Dorim ca delegațiile executivului și opoziției siriene să se pună de acord cu privire la crearea unui guvern de tranziție în termen de șase luni", a spus Lavrov în conferința de presă de la finalul summitului. El a adăugat că și-ar dori ca "toți scepticii (față de un acord dintre Damasc și opoziție) să-și dea acceptul pentru începerea procesului" și a insistat că "nu pot exista condiții preliminare pentru a crea o coaliție internațională împotriva terorismului".