ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă vă întrebați cum arată viitorul Omenirii este suficient să priviți cum conduce Schwab Forumul Economic Mondial: ca un Papă sau ca un Rege, infailibil și despotic.

Klaus Schwab, președintele și fondatorul Forumului Economic Mondial, urmează să împlinească 85 de ani în martie. Cu toate acestea, el nu are nici o intenție să cedeze conducerea.

Spre deosebire de alte organizații din lume, statutul FEM prevede că Schwab este singurul care are prerogative să-l desemneze pe cel ce îi va urma la conducere.

Un articol publicat marți de Politico, citând surse apropiate conducerii FEM, susține însă că Schwab nu este câtuși de puțin dispus să ofere lămuriri în privința succesiunii la „tronul” organizației.

Ei îl descriu pe Klaus Schwab ca pe un individ despotic, care se comportă ca un papă sau ca un suveran absolut, fără nici un gând să se dea deoparte.

Una dintre sursele citate de Politico a afirmat:

„(Schwab) are complexul lui Dumnezeu și crede că face parte dintre cei 0,1% care reprezintă elita.”

Și sursa a adăugat:

„Dar nimeni nu este nemuritor. Este o nebunie că nu au un plan de succesiune pentru a consolida încrederea publicului (în FEM).”

Statutul Forumului Economic Mondial nu prevede o anumită lungime a mandatului președintelui, nici o vârstă maximă, nici condiții legate de starea de sănătate, care să impună predarea ștafetei.

O altă sursă susține că egoul hiper-umflat al lui Schwab îl va determina să încerce să controleze procesul succesiunii sale „de dincolo de mormânt”:

„Klaus și-a schimbat testamentul de mai multe ori pe an în ultimele decenii, așa că este pur și simplu imposibil de știut ce va decide în final.”

„Au existat foști șefi de stat care credeau că sunt în cărți (să preia conducerea FEM) în urmă cu 20 de ani”, spune sursa, dar toți acești candidați fie s-au săturat de atâta așteptat, fie au ieșit din grațiile lui Schwab.

După ce a consultat nu mai puțin de 29 de persoane, care îl cunosc bine pe Schwab și situația din interiorul FEM, Politico trage concluzia că există mari șanse ca unul dintre membrii familiei să preia conducerea, după modelul dinastiilor regale.

Cei doi copii ai lui Schwab, Nicole și Oliver, dețin deja posturi înalte în ierarhia FEM.

Alte persoane cu șanse la tronul FEM, după cum estimează Politico, sunt Christine Lagarde, actuala șefă a Băncii Centrale Europene, fostul ministru norvegian de Finanțe, Børge Brende, Phillip Rössler, sau fost ministru german al Economiei și Tehnologiei în guvernul Merkel.

Totul depinde de toanele cu care se scoală Suveranul și de modul în care pretendenții vor ști să i se bage pe sub piele Măriei Sale.