ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un număr de 14 persoane au fost rănite și 24 de manifestanți au fost reținuți în urma unor proteste violente care au avut loc sâmbătă în Kosovo, unde opoziția a cerut demisia guvernului de la Pristina și renunțarea la acordul privind normalizarea relațiilor cu Serbia, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Zece polițiști, doi cetățeni și doi jurnaliști au fost răniți", a declarat presei un purtător de cuvânt al poliției, Baki Kelani, care nu a oferit însă informații despre persoanele rănite din rândurile manifestanților. Acesta a precizat că 24 de protestatari au fost reținuți.

Mii de persoane au protestat sâmbătă după-amiază în fața sediului guvernului kosovar. "Acest guvern face trafic cu suveranitatea noastră. Cerem convocarea imediată de alegeri anticipate pentru că ei nu mai au dreptul să guverneze Kosovo", a afirmat Fatmir Limaj, liderul Inițiativei pentru Kosovo.

La rândul său, liderul Alianței pentru viitorul Kosovo, Ramush Haradinaj, a declarat că această manifestație înseamnă finalul guvernării actuale de la Pristina.

Unii dintre protestatari au aruncat cu cocktailuri Molotov și cu pietre asupra cordonului de forțe speciale ale poliției. Ferestrele sediului guvernului au fost sparte și intrarea în clădire a fost incendiată.

Forțele de ordine au recurs la gaze lacrimogene, la tunuri cu apă și au folosit vehicule blindate pentru a-i împrăștia pe manifestanți. Trei vehicule blindate ale poliției au luat foc după ce au fost lovite cu cocktailuri Molotov.