Campania concertată de presa străină împotriva lui Putin are drept scop discreditarea puterii ruse şi compromiterea ei în ochii poporului, susţine Serghei Ivanov, şeful Administraţiei prezidenţiale a Rusiei. Oficialul de la Kremlin este convins însă că acest plan va eșua.

„Sunt convins că absolut toate afirmaţiile defăimătoare la adresa noastră urmăresc o singură ţintă şi au un singur obiectiv, cel de a le sugera cetăţenilor ruşi faptul că cei care guvernează Rusia nu au dreptate, dar sunt ferm convins de faptul că acest plan nu va funcţiona”, a subliniat Ivanov intr-un interviu pentru Russia Today.

 „În ultimii ani, mi-a atras atenţia faptul că presa a demarat un proces defăimător şi includerea oponenţilor pe „listele negre”. Este vorba, în primul rând, despre publicaţiile americane şi britanice, faţă de care am avut o atitudine respectuoasă”, a afirmat Ivanov, menţionând că în articolele publicate este vorba cel mai frecvent despre anturajul preşedintelui rus, Vladimir Putin, care este considerat unul extrem de corupt.

În acest context, oficialul rus a mai spus: „În concluzie, vreau să declar că, dacă există unele acuzaţii la adresa mea, atunci să le facă publice şi să spună în ce anume constau ele, de ce sunt corupt şi unde sunt ascunse veniturile mele uriaşe, unde sunt casele mele din SUA sau din Marea Britanie? Aceste lucruri pot fi uşor demonstrate”.

„Sunt numeroase persoane apropiate lui Putin, cum ar fi bunul meu amic, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, directorul FSB Aleksandr Bortnikov, actualul consilier prezidenţial pentru probleme de securitate naţională Nikolai Patruşev, pentru care pot garanta, îi cunosc de mulţi ani, ca de altfel şi pe preşedintele Vladimir Putin”, a menţionat acesta, subliniind că „toate acuzaţiile sunt făcute de regulă publice, în lipsa unor probe, şi doar în baza afirmaţiilor de genul că ‘cel care s-a născut la Sankt Petersburg, a fost angajat al KGB-ului, iar acum a devenit apropiatul lui Putin este vinovat de corupţie şi este mânjit'”.

Administraţia prezidenţială de la Kremlin nu exclude faptul că una dintre cauzele agravării şi a intensificării campaniei împotriva lui Putin în presă ar fi criza din Ucraina. „Ei sunt nemulţumiţi de ceea ce se petrece în Ucraina, dar remarc faptul că nu noi am început acest conflict, ci doar am reacţionat la ceea ce au început alţii. Este logic că anume aceasta este cauza”, a spus Serghei Ivanov, în interviul acordat pentru RUSSIA TODAY.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews