Campania concertată de presa străină împotriva lui Putin are drept scop discreditarea puterii ruse şi compromiterea ei în ochii poporului, susţine Serghei Ivanov, şeful Administraţiei prezidenţiale a Rusiei. Oficialul de la Kremlin este convins însă că acest plan va eșua.

„Sunt convins că absolut toate afirmaţiile defăimătoare la adresa noastră urmăresc o singură ţintă şi au un singur obiectiv, cel de a le sugera cetăţenilor ruşi faptul că cei care guvernează Rusia nu au dreptate, dar sunt ferm convins de faptul că acest plan nu va funcţiona”, a subliniat Ivanov intr-un interviu pentru Russia Today.

 „În ultimii ani, mi-a atras atenţia faptul că presa a demarat un proces defăimător şi includerea oponenţilor pe „listele negre”. Este vorba, în primul rând, despre publicaţiile americane şi britanice, faţă de care am avut o atitudine respectuoasă”, a afirmat Ivanov, menţionând că în articolele publicate este vorba cel mai frecvent despre anturajul preşedintelui rus, Vladimir Putin, care este considerat unul extrem de corupt.

În acest context, oficialul rus a mai spus: „În concluzie, vreau să declar că, dacă există unele acuzaţii la adresa mea, atunci să le facă publice şi să spună în ce anume constau ele, de ce sunt corupt şi unde sunt ascunse veniturile mele uriaşe, unde sunt casele mele din SUA sau din Marea Britanie? Aceste lucruri pot fi uşor demonstrate”.

„Sunt numeroase persoane apropiate lui Putin, cum ar fi bunul meu amic, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, directorul FSB Aleksandr Bortnikov, actualul consilier prezidenţial pentru probleme de securitate naţională Nikolai Patruşev, pentru care pot garanta, îi cunosc de mulţi ani, ca de altfel şi pe preşedintele Vladimir Putin”, a menţionat acesta, subliniind că „toate acuzaţiile sunt făcute de regulă publice, în lipsa unor probe, şi doar în baza afirmaţiilor de genul că ‘cel care s-a născut la Sankt Petersburg, a fost angajat al KGB-ului, iar acum a devenit apropiatul lui Putin este vinovat de corupţie şi este mânjit'”.

Administraţia prezidenţială de la Kremlin nu exclude faptul că una dintre cauzele agravării şi a intensificării campaniei împotriva lui Putin în presă ar fi criza din Ucraina. „Ei sunt nemulţumiţi de ceea ce se petrece în Ucraina, dar remarc faptul că nu noi am început acest conflict, ci doar am reacţionat la ceea ce au început alţii. Este logic că anume aceasta este cauza”, a spus Serghei Ivanov, în interviul acordat pentru RUSSIA TODAY.