Regizorul sârb, Emir Kusturica, a lansat un atac violent la adresa câtorva simboluri americane, între care CNN, Coca-Cola sau Monsanto.
 
Într-un articol publicat în cotidianul sârbesc Politika, Kusturica a scris că postul rus de televiziune Russia Today (RT) "distruge stereotipurile de la CNN despre băieți buni și băieți răi, acolo unde hispanicii, negrii, rușii și sârbii sunt personaje negative, în timp ce americanii cei albi sunt OK".

Kusturica a comentat decizia Congresului american de a pune 30 de milioane de dolari la dispoziție pentru a contracara postul RT.

"John Kerry și congresmenii sunt supărați de faptul că RT trimite semnale cum că lumea nu este determinată de inevitabilitatea liberalismului, că SUA conduce omenirea în haos, că Monsanto nu produce mâncare sănătoasă, că băutura Coca-Cola este ideală pentru a curăța aliaje de automobile, nu pentru stomacul uman, că în Serbia procentajul oamenilor care mor de cancer a crescut după bombardamentele NATO din 1999...că amprentele CIA sunt pe toată criza ucraineană și că trupele Blackwater au tras asupra poliției ucrainene și nu activiștii de pe EuroMaidan", a scris premiatul regizor.

Despre CNN, Kusturica a spus că "transmisiunile sale asigură omenirea că SUA a condus numai acțiuni umanitare, nu războaie, și că avioanele lansau îngeri, nu bombe".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews