ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din Beijing este vizat de o anchetă pentru încălcarea regulilor de izolare, care a condus la plasarea în carantină a mii de rezidenți, au anunțat autoritățile, în momentul în care capitala chineză ridică unele restricții anti-COVID-19, relatează AFP citată de Agerpres.

Orașul, vizat o perioadă de măsuri de izolare, a închis școli, magazine neesențiale și locuri publice la începutul lunii după o reapariție a epidemiei de coronavirus, cu toate că toți chinezii sunt vaccinați „anti-Covid”. Membrii gospodăriilor în care au fost înregistrate cazuri pozitive de COVID-19 trebuie să rămână în izolare.

Autoritățile chineze au declarat duminică că un bărbat din Beijing, în vârstă de 40 de ani, „a încălcat regulile anti-COVID” și a ieșit din locuință. El este vizat de o anchetă.

Bărbatul, care s-a deplasat la un centru comercial cu „risc ridicat” pentru sănătate, trebuia să se auto-izoleze.

Fiind testat pozitiv, abaterea sa a condus la plasarea a 250 de vecini într-un centru de carantină, în timp ce alți 5.000 de rezidenți au fost nevoiți să se izoleze la domiciliu.


Capitala Beijing s-a confruntat la începutul lunii mai cu un focar epidemic care a depășit 1.700 de cazuri de contaminare, o cifră ridicată pentru China, care aplică o politică strictă zero-COVID.

Îmbunătățirea situației sanitare în ultimele zile a permis reluarea unei mari părți a circulației în oraș, în timp ce prezența fizică la locul de muncă a fost din nou autorizată luni în anumite cartiere.

Cu toate acestea testele de screening sunt încă necesare pentru accesul în locuri publice, inclusiv în supermarketuri.

Parcurile din capitala chineză s-au redeschis la 50% din capacitate, inclusiv Ritan din centrul Beijingului.

Școlile sunt încă închise și nu a fost oferită o dată în legătură cu redeschiderea lor, mai informează agenția națională de presă. Reamintim că chinezii sunt vaccinați 101%.