ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18: 46 Speculațiile privind felul în care a murit controversatul miliardar american, acuzat de trafic sexual cu minori, continuă să țină pagină a presei americane. Printre vocile celor care nu cred în teza sinucierii se numără și președintele american Donald Trump. Liderul SUA a distribuit o postare a actorului Terrence K. Williams, în care acesta spune că nu crede varianta oficială și face referire la legăturile lui Epstein cu Bill Clinton.
 
”Mort prin sinucidere în timp ce era supravegheat non-stop ca să nu se sinucidă. Da, sigur! Cum se poate întâmpla așa ceva? Jeffrey Epstein avea informații despre Bill Clinton și acum este mort”, a scris Williams pe rețeaua de socializare, adăugând că „noi știm cine a făcut-o”. 

Moartea după gratii a lui Epstein este acum cercetată acum de către FBI și Departamentul de justiție. De altfel, procurorul general al SUA, William Barr s-a declarat „consternat”  de decesul acestuia într-o închisoare federală.

Controversatul miliardar fusese arestat în 6 iunie și risca până la 45 de ani de închisoare dacă era dovedită acuzația de trafic de minori, faptă comisă între 2002 și 2005. Cu trei săptămâni în urmă, Jeffrey Epstein a fost găsit cu ceea ce păreau urme de strangulare pe gât și de atunci a fost supravegheat, fiind suspectat de tentativă de suicid.
 
ACTUALIZARE 11.08/ 13:45 Biroul Federal de Investigații (FBI) va ancheta moartea finanțistului și miliardarului american Jeffrey Epstein, 66 de ani, plasat în detenție la 8 iulie pentru exploatare sexuală și asociere cu infractori în vederea exploatării sexuale a unor minore, și care a fost găsit sâmbătă spânzurat în celula sa dintr-o închisoare federală din Manhattan, informează EFE, potrivit Agerpres.

„Moartea lui Epstein ridică semne de întrebare serioase la care trebuie să primim răspuns", a apreciat ministrul justiției din SUA, William Barr, care s-a declarat îngrozit că un astfel de incident s-a putut întâmpla în timp ce inculpatul se afla în custodia guvernului federal. Barr a mai spus că, în afară de ancheta realizată de FBI, și Ministerul Justiției va desfășura propria sa anchetă. 

Roberta Kaplan, o avocată care o reprezintă pe una dintre victimele lui Epstein, a declarat pentru The Wall Street Journal că decesul finanțistului nu înseamnă și finalul anchetei. „Numeroasele victime ale lui Jeffrey Epstein și ale complicilor săi nu trebuie să-și piardă speranța", a insistat Kaplan, care a promis să facă dreptate pentru clienta ei și a dat asigurări că "toate faptele sale monstruoase vor fi cunoscute de întreaga lume".

Știrea inițială

Miliardarul american Jeffrey Epstein a fost găsit mort în celula sa din închisoarea din Manhattan, New York, unde se afla după ce a fost arestat sub acuzația de trafic de minori. Din primele informații se pare că este vorba despre o sinucidere, scrie Reuters.

Controversatul miliardar fusese arestat în 6 iunie și risca până la 45 de ani de închisoare dacă era dovedită acuzația de trafic de minori, faptă comisă între 2002 și 2005.

Înainte de condamnare, Epstein era apropiat al unor celebrități precum Bill Clinton, Chris Tucker, Kevin Spacey, Larry Summers și Mort Zuckerman. 

Numărându-se printre donatorii Fundației Clinton Foundation, Epstein i-a asigurat de mai multe ori fostului președinte american transportul în străinătate cu avionul său privat. Iar Spacey și Tucker au folosit avionul Boeing 727 al lui Epstein pentru deplasări în interes caritabil în Africa.
 
Avocatul lui Epstein avertiza imediat după arestarea clientului său că oameni foarte influenți care au făcut parte din această rețea de pedofili nu-și pot permite să-l lase pe acesta să spună ce știe despre orgiile la care luau parte și despre tot sistemul care l-a protejat atâta timp. De asemenea, avocatul Kuvin afirma că Epstein e în mare pericol să fie ucis în închisoare pentru a nu dezvălui informații despre personaje potente politic și financiar care au participat la petrecerile de pe insula Little St. James, numită de presa americană și „Insula Pedofiliei”