ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După Germania, care anunță restricții dure în perioada Crăciunului, Olanda și Danemarca au decis măsuri similare pentru a combate pandemia.
 
Danemarca va întări din nou măsurile restrictive împotriva COVID-19 prin închiderea centrelor comerciale în timpul sărbătorilor, ca urmare a creșterii continue a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a anunțat premierul danez, potrivit Agerpres.

„De vineri, 25 decembrie până pe 3 ianuarie, Danemarca va fi cu adevărat închisă'', cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor, a anunțat Mette Frederiksen.
 
Centrele comerciale se vor închide de pe17 decembrie, după o primă serie de activități începând din 21 decembrie, apoi toate magazinele neesențiale vor fi închise din 25 decembrie, potrivit anunțului făcut de premierul danez.
 
Și premierul olandez Mark Rutte a anunțat luni seară că o perioadă de carantină de cinci săptămâni va intra în vigoare săptămâna aceasta în Olanda, în încercarea de a limita extinderea pandemiei de COVID-19, cea mai severă măsură adoptată până acum, informează AFP și EFE.

De asemenea, Biserica Catolică din Olanda a anunțat marți că toate liturghiile publice din ajunul Crăciunului au fost anulate, având în vedere că acestea atrag oameni în număr destul de mare. Liturghiile vor fi oficiate fără public și difuzate la televizor și online. Slujbele din alte zile din perioada Crăciunului vor putea avea loc cu participarea a maximum 30 de persoane, care vor trebui să poarte măști în biserică și nu vor avea voie să cânte, conform comunicatului.
 
Organizația Mondială a Sănătății a cerut miercuri europenilor să poarte măști în timp ce sărbătoresc Crăciunul și Anul Nou împreună cu familia, avertizând asupra „unui risc ridicat” de creștere a cazurilor de coronavirus la începutul anului 2021.