ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Philip Haney, fost angajat al Departamentului pentru Securitate Internă al SUA (DHS), dar care s-a răsculat împotriva propriei agenții în timpul administrației Obama, a fost găsit mort, prin împușcare, în California. „O armă de foc a fost găsită lângă Haney și vehiculul său. Această anchetă este în derulare și continuă”,  au precizat autoritățile, fără a oferi alte detalii, scrie Daily Mail.

Cu toate acestea, jurnaliști colaboratori ai postului Fox News au sugerat în aceste zile că Haney ar fi fost ucis.

În iunie 2016, Haney a depus mărturie în fața Comitetului judiciar al Senatului, unde a susținut că DHS, sub administrația Obama, i-a ordonat ștergerea a sute de dosare cu privire la asociați reputați ai grupărilor teroriste islamice. De asemenea, Haney a susținut că mai multe atacuri în Statele Unite ar fi putut fi evitate dacă anumite fișiere nu ar fi fost șterse. La un an după ce s-a retras din serviciul guvernamental, Haney a publicat o carte intitulată „See Something, Say Nothing: A Homeland Security Officer Exposes the Government’s Submission to Jihad.” Cartea este un adevărat rechizitoriu la adresa președintelui Obama și a administrației sale, iar Haney urma să vină cu o continuare a dezvăluirilor sale.

Haney a acuzat administrația Obama pentru că a închis o anchetă pe care el o conducea și care ar fi putut opri, printre altele, atacul terorist din San Bernandino, din 2015. Haney a povestit în 2016, în fața Comisiei de specialitate din Senatul american, cum a vrut fostul președinte să arunce vina pe DHS pentru că nu a identificat amenințarea teroristă.

„Președintele Obama a acuzat comunitatea de informații că nu a reușit să „conecteze punctele”. Președintele a afirmat că „nu a fost un eșec în colectarea informațiilor, ci un eșec al integrării și înțelegerii informațiilor pe care le aveam deja. De asemenea, Obama a vrut ca administrația să acorde prioritate „corectitudinii politice” în fața siguranței. Nu mai pot să tac în fața periculozității  strategiei de combatere a terorismului american, a disponibilității liderilor noștri de a compromite securitatea cetățenilor care pun mai presus rigiditatea ideologică a corectitudinii politice”, afirma Haney