ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Douăzeci și opt de suspecți vor fi judecați marți în urma asasinării ambasadorului rus Andrei Karlov, care a fost împușcat mortal în decembrie 2016, în timp ce se afla la o expoziție în Ankara, relatează site-ul postului France 24 preluat de Mediafax.

 Andrei Karlov, în vârstă de 62 de ani, a fost împușcat mortal la 19 decembrie 2016, de către Mevlut Mert Altinas, un fost agent al poliției turce, în vârstă de 22 de ani.

Altinas, în vârstă de doar 22 de ani, a strigat „Allahu Akbar" și a promis că cei responsabili pentru evenimentele din Siria vor fi trași la răspundere. Acesta a fost ucis la scurt timp de către forțele speciale ale Turciei.

Procurorul general de la Ankara a acuzat 16 dintre suspecți de „crimă cu premeditare cu intenția de a cauza teroare". Ceilalți 12 au fost acuzați de „apartenență la o organizație teroristă".

Printre suspecți se numără și clericul musulman Fethullah Gulen, pe care regimul de la Ankara îl consideră de asemenea responsabil pentru tentativa eșuată de lovitură de stat din 15 iulie 2016, în urma căreia 250 de persoane au murit și alte 2.200 au fost rănite.

Gulen a negat atât implicarea în tentativa de lovitură de stat, cât și în asasinat.