Douăzeci și opt de suspecți vor fi judecați marți în urma asasinării ambasadorului rus Andrei Karlov, care a fost împușcat mortal în decembrie 2016, în timp ce se afla la o expoziție în Ankara, relatează site-ul postului France 24 preluat de Mediafax.

 Andrei Karlov, în vârstă de 62 de ani, a fost împușcat mortal la 19 decembrie 2016, de către Mevlut Mert Altinas, un fost agent al poliției turce, în vârstă de 22 de ani.

Altinas, în vârstă de doar 22 de ani, a strigat „Allahu Akbar" și a promis că cei responsabili pentru evenimentele din Siria vor fi trași la răspundere. Acesta a fost ucis la scurt timp de către forțele speciale ale Turciei.

Procurorul general de la Ankara a acuzat 16 dintre suspecți de „crimă cu premeditare cu intenția de a cauza teroare". Ceilalți 12 au fost acuzați de „apartenență la o organizație teroristă".

Printre suspecți se numără și clericul musulman Fethullah Gulen, pe care regimul de la Ankara îl consideră de asemenea responsabil pentru tentativa eșuată de lovitură de stat din 15 iulie 2016, în urma căreia 250 de persoane au murit și alte 2.200 au fost rănite.

Gulen a negat atât implicarea în tentativa de lovitură de stat, cât și în asasinat.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews