La alții se poate. Albania a interzis defrișările de păduri timp de 10 ani

„Albania se confruntă cu o catastrofă ecologică și suntem obligați să luăm măsuri drastice împotriva exploatării forestiere în scopuri comerciale și a comerțului asociat”, a argumentat ministrul mediului, Lefter Koka, înaintea votului.
Legea adoptată interzice exporturile de lemn și de orice produse derivate. Lemnul va putea fi totuși folosit pentru încălzirea locuințelor, dar nu va putea fi tăiat fără autorizație. Noua lege prevede pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru orice activitate ilegală.
Înainte de 1990, pădurile acopereau 51% din teritoriul Albaniei, procent care s-a redus la 25% în prezent, conform Ministerului Mediului.
Numai între 2007 și 2013, peste 17% din pădurile țării au fost afectate de defrișări sau de incendii criminale, a precizat ministrul Koka.
„Activitățile infracționale intense, desfășurate în strânsă colaborare cu structurile responsabile cu protejarea pădurilor, se află la originea distrugerii acestora”, a acuzat premierul Edi Rama.
Potrivit cifrelor oficiale, defrișările ilegale depășesc de zece ori tăierile legale și au produs stricăciuni parcului național Lura, una din perlele munților Balcani.
Experții în protecția mediului au atras atenția și asupra defrișărilor de pe malurile cursurilor de apă, care cresc riscul de inundații.
Și România se confruntă cu o astfel de problemă. Un raport al Greenpeace dat publicității anul trecut arăta că pădurile României sunt amenințate de tăieri ilegale și de administrare deficitară, iar studiile arată că 8,8 milioane de metri cubi dispar anual.
„Pădurile sunt amenințate de tăieri ilegale și de administrarea deficitară realizată în absența unei strategii naționale de dezvoltare. Studiile oficiale au arătat că 8,8 milioane de metri cubi de lemn dispar anual din păduri, iar cercetările Greenpeace au arătat că doar 0,5 milioane de metri cubi sunt investigate de autorități și că, între 2000 și 2014, s-au degradat peste 360.000 ha de pădure”, se arată în document.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

PANICĂ în Spania, Portugalia și Franța după ce țările UE au fost afectate de o pană masivă de curent electric. ACTUALIZARE: Motivul ”științific” este enunțat ca fiind un ”fenomen atmosferic rar”. Peninsula Iberică PARALIZATĂ - Noaptea aduce HAOSUL

Teoria conspirației se confirmă. Numărul de decese atribuit vaccinurilor anticovid a fost mușamalizat - STUDIU

Cum explică profesorul Silviu Gurlui cauzele blackout-ului din Spania

Premierul Spaniei vine cu noi dezvăluiri despre pana masivă de curent care a lovit Peninsula Iberică: 15 gigawați de energie au dispărut inexplicabil

Adrian Onciu: Dansul păcii cu gust de capitulare. A sosit momentul ca Zelensky să-și facă bagajele și să-și ia concediu fără plată, pe termen nelimitat

Cum arată misteriosul tablou oferit de Putin lui Trump - FOTO
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)