ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un  asistent medicală în vârstă de 45 de ani din California a fost testat pozitiv cu Covid-19 la aproximativ o săptămână după ce i s-a administrat vaccinul Pfizer, informează Reuters.

Matthew W, asistent medical care lucrează la două spitale, a anunțat pe Facebook, în 18 decembrie, că i s-a făcut vaccinul Pfizer, el precizând pentru KGTV că după administrare l-a durut brațul timp de o zi, dar nu au existat alte efecte adverse.

Șase zile mai târziu, după ce a lucrat o tură într-o secție Covid-19, el s-a plâns de frisoane, dureri musculare și oboseală. A făcut testul pentru coronavirus, care a confirmat că este infectat cu Covid-19.

Christian Ramers, specialist în boli infecțioase din San Diego, a declarat că acest scenariu nu este unul neașteptat, el precizând că pacienții nu dezvoltă imunitatea față de Covid-19 imediat după vaccinare. 
 
„Știm din testele clinice ale vaccinului că durează între 10 și 14 zile până când începi să dezvolți imunitatea de la vaccin”, a afirmat Ramers. Chiar și după cele 10 până la 14 zile, pacienții au nevoie de a doua doză de vaccin pentru o protecție totală. „Prima doză credem că oferă aproximativ 50 la sută protecție, astfel că ai nevoie de a doua doză pentru a ajunge la 95 la sută”, a adăugat Christian Ramers.