O stewardesă eroină a evacuat pasagerii avionului care a luat foc duminică seara la aterizare pe aeroportul din Moscova, incident soldat cu 41 de morți, relatează Mediafax. În timp ce pasagerii se pregăteau să iasă din avion, stewardesa Tatiana Kasatikina, în vârstă de 34 de ani, a deschis ușa aeronavei cu piciorul.

„După ce avionul a aterizat, a fost imediat declanșată evacuarea pasagerilor. Toată lumea țipa că avionul a luat foc, dar incendiul încă nu afectase cabina. Am deschis ușa cu piciorul și i-am împins pe pasageri pentru nu a încetini evacuarea. A fost totul atât de rapid. Ultimii oameni care au ieșit s-au târât până la ușă”, a declarat stewardesa, conform The Sun.
Aceasta a mai povestit că, deși avionul se afla încă în mișcare, mulți oameni se ridicaseră deja de pe scaune, preocupați să se apropie de zona de evacuare.
 
Eroismul stewardesei a salvat multe vieți, fapt pentru care pasagerii îi sunt recunoscători: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat și stewardesei care m-a salvat”, a declarat unul dintre supraviețuitori.

Cel puțin 41 de oameni au murit după ce un avion a aterizat de urgență, duminică seara, pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, în urma izbucnirii unui incendiu la bord, informează BBC. La scurt timp după aterizarea aeronavei, în mediul online au apărut filmări care arătau pasagerii folosind toboganele de urgență pentru a evacua cabina cuprinsă de flăcări.

Aeronava Sukhoi Superjet-100 decolase de pe aeroportul din Moscova la ora locală 18:02 (17:02 ora României), cu destinația Murmansk. La scurt timp după decolare, echipajul a transmis un semnal de avarie după apariția unor "defecțiuni" pe fondul condițiilor meteo nefavorabile. Avionul a reușit să aterizeze de urgență pe aeroportul din Moscova, însă motoarele acestuia au luat foc la contactul cu pista de aterizare, a precizat compania Aeroflot, adăugând că echipajul "a făcut tot posibilul pentru a salva viața pasagerilor". Partea din spate a avionului a ars complet.
 
Petr Egorov, un supraviețuitor al accidentului, a povestit cotidianului Komsomolskaya Pravda că „la scurt timp după decolare, avionul a fost lovit de fulger”, adăugând că: „Aterizarea a fost extremă - a fost cât pe ce să mor de frică."

Surse din presa rusă afirmă că președintele Vladimir Putin a fost informat de teribilul accident și că a transmis condoleanțe familiilor afectate. În regiunea Murmansk din Federația Rusă au fost decretate trei zile de doliu în memoria victimelor tragediei aviatice.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews