ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În vreme ce americanii, în frunte cu administrația de la Washington, sărbătoreau cu mult zgomot legalizarea căsătoriilor gay, în cealaltă parte a lumii, Europa își plângea morții, după atentatul comise în Tunisia și Franța.

Love wins. Este hashtag-ul pe care nu doar americanii l-au folosit de mii de ori săptămâna trecută pe Twiter, ci și președintele Barack Obama. Care a ținut astfel să celebreze sentința Curții Supreme a SUA, care a legalizat căsătoriile între homosexuali în toate cele 52 de state ale Americii. 
 
Și, în vreme ce americanii se bucurau că steagul în culorile curcubeului va fi de-acum prezent peste tot, iar homosexualii au liber la mariaj, în Europa, pe Twitter domina un hashtag similar: ISIS wins, scrie ziarul Il Giornale. 
Pentru că, exact în aceeași zi, în Franța un bărbat era decapitat într-un atentat jihadist, iar pe o plajă din Tunisia, un alt individ comitea un adevărat masacru, în care au pierit 38 de oameni, atacul fiind revendicat de gruparea Statul Islamic.
 
Administrația de la Washington a preferat însă să lumineze Casa Albă în culorile curcubeului, moartea europenilor în cele două atacuri părând prea puțin sau aproape deloc importantă pentru opinia publică și politicienii de peste Ocean.
Iar acel Love wins, într-o zi tragică pentru Europa, a sunat ca un gest de batjocură, notează ziarul italian, care amintește că Obama s-a mulțumit să transmită doar un comunicat sec, în care ”condamnă în termenii cei mai duri” atacurile din Franța și Tunisia.