În vreme ce americanii, în frunte cu administrația de la Washington, sărbătoreau cu mult zgomot legalizarea căsătoriilor gay, în cealaltă parte a lumii, Europa își plângea morții, după atentatul comise în Tunisia și Franța.

Love wins. Este hashtag-ul pe care nu doar americanii l-au folosit de mii de ori săptămâna trecută pe Twiter, ci și președintele Barack Obama. Care a ținut astfel să celebreze sentința Curții Supreme a SUA, care a legalizat căsătoriile între homosexuali în toate cele 52 de state ale Americii. 
 
Și, în vreme ce americanii se bucurau că steagul în culorile curcubeului va fi de-acum prezent peste tot, iar homosexualii au liber la mariaj, în Europa, pe Twitter domina un hashtag similar: ISIS wins, scrie ziarul Il Giornale. 
Pentru că, exact în aceeași zi, în Franța un bărbat era decapitat într-un atentat jihadist, iar pe o plajă din Tunisia, un alt individ comitea un adevărat masacru, în care au pierit 38 de oameni, atacul fiind revendicat de gruparea Statul Islamic.
 
Administrația de la Washington a preferat însă să lumineze Casa Albă în culorile curcubeului, moartea europenilor în cele două atacuri părând prea puțin sau aproape deloc importantă pentru opinia publică și politicienii de peste Ocean.
Iar acel Love wins, într-o zi tragică pentru Europa, a sunat ca un gest de batjocură, notează ziarul italian, care amintește că Obama s-a mulțumit să transmită doar un comunicat sec, în care ”condamnă în termenii cei mai duri” atacurile din Franța și Tunisia.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews