ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cetățenii ungari care au lucrat în străinătate vor primi o subvenție de 32.000 de euro dacă decid să se restabilească în Ungaria, anunță Ministerul ungar pentru Resurse Umane, citat de MTI, conform Mediafax. 

Guvernul de la Budapesta a elaborat un sistem de subvenții pentru construcția de locuințe, în scopul încurajării cetățenilor ungari care lucrează în străinătate să revină în țară.

Bence Retvari, un oficial guvernamental, a explicat că cetățenii ungari vor trebui să demonstreze că au lucrat legal în străinătate în ultimele șase luni și că au plătit contribuții la asigurări medicale în ultimele 24 de luni. Dacă se vor restabili în Ungaria, ei vor primi o indemnizație de zece milioane de forinți (32.000 de euro).

De o subvenție egală vor beneficia și cuplurile care au trei copii și doresc să achiziționeze o locuință.
 
Familiile din Ungaria care au un singur copil vor beneficia de o primă în valoare de 600.000 de forinți (2.000 de euro) pentru cumpărarea unei case, iar cele cu doi copii vor fi îndreptățite la 2,6 milioane (8.300 de euro).