ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curiozitate periculoasă pentru un francez care a fost condamnat la doi ani de închisoare și 30 de mii de euro amendă pentru că a intrat pe pagini de internet jihadiste.

Bărbatul de 32 de ani susține că vroia doar să afle mai multe despre ideologia teroriștilor din organizația Stat Islamic.


Dacă spune adevărul, a dus curiozitatea prea departe: pe ecranul calculatorului personal era salvat steagul negru al islamiștilor, parola făcea referire la atentatul de la Bataclan de anul trecut, iar în telefonul mobil avea fotografii și videoclipuri jihadiste.

Reamintim că în Franța starea de urgență a fost decretată de François Hollande imediat după atentatele de anul trecut din 13 noiembrie pentru o perioadă inițială de 12 zile. De atunci însă, regimul a mai fost prelungit de 4 ori.

Guvernul de la Paris va cere Parlamentului o nouă prelungire a stării de urgență după luna ianuarie, termenul actual. Anunțul a fost făcut de premierul Manuel Valls. Cum și-a justificat decizia șeful executivului francez ?

« Franța trebuie să rămână lucidă în privința amenințărilor cu care e confruntată. Zilnic, săptămânal, sunt dezmembrate rețele jihadiste. Arestăm persoane și dejucăm în mod regulat atentate. Anul viitor sunt alegeri în Franța și suntem de asemenea angajați militar în Irak și Siria » a declarat printre altele premierul Manuel Valls în fața parlamentarilor.