ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bild, unul dintre cele mai bine vândute ziare din Germania,  intocmește ”liste negre” cu persoanele care postează pe Facebook comentarii rasiste anti migranți.

La doar o zi după ce mii de oameni, susținători ai mișcării Pegida, anti islam, au demonstrat la Dresda, Bild a publicat pe două pagini cu zeci de comentarii anti migranți, sub titlul ”Stâlpul infamiei”.
 
Iar comentarii xenofobe de genul ”Îmi vine să vomit. Plecați din Germania, animalelor!” sau ”Cu spatele la zid pentru a fi împușcați cu grămada asta de rahat”, postate de cei pe care Bild îi numește ”agitatorii de pe Facebook” au ajuns în paginile ziarului. La care conducerea publicației a adăugat și  un mesaj către procurorul general: ”E rândul să luați atitudine” și să investigați!, notează AFP, citată de au.news. com.

Mai mult, se pare că reporterii ziarului s-au deplasat la locuințele unor comentatori care au postat astfel de mesaje și le-au publicat adresele în ediția de miercuri.
 
Decizia Angelei Merkel de a deschide larg ușa sutelor de mii de migranți veniți din Orientul Mijlociu a amplificat tensiunile din Germania, unde mulți consideră că refugiații nu ar trebui primiți.
 
Merkel a fost surprinsă chiar în timpul unei discuții cu fondatorul Facebook, în care îi spunea acestuia că vrea să ia măsuri față de comentariile rasiste la adresa refugiaților.