ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La un an de la atentatul de la Charlie Hebdo, revista satirică franceză ține să comemoreze tragicul eveniment printr-un desen care i-a scandalizat pe episcopii francezi. Imaginea prezintă un Dumnezeu care ține în spate un Kalașnikov, iar hainele îi sunt pătate de sânge. 

La 7 ianuarie, se împlinește un an de la atacul asupra revistei Charlie Hebdo, soldat cu moartea a 12 oameni. Revista a pregătit un număr special, pe copertă fiind desenaz Dumnezeu cu Kalașnikov, barbă și hainele pline de sânge. Titlul este: „După un an. Asasinul fuge în continuare”. 
 
"Este un mod de a lua peste picior atacatorii care au ucis 12 oameni în redacția revistei satirice, toți uciși în numele lui Dumnezeu. Ziarul nostru trăiește, dar asasinii sunt încă în libertate", au scris redactorii publicației, subliniind că, la un de la sângerosul atac, pericolul violenței fundamentaliste este tot mai prezent.
 
Decizia redactorilor a provocat deja numeroase polemici. Conferința Episcopală Franceză, au scris episcopii pe rețelele de socializare, "nu comentează o situație care încearcă să provoace.Este genul de polemici de care are nevoie Franța acum?", se întreabă reprezentanții Bisericii.

 Numărul comemorativ a fost tipărit într-un milion de exemplare. Zeci de mii vor merge în străinătate, scrie ziarul La Repubblica.