ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un parlamentar democrat al statului New York a introdus un proiect de lege care ar permite guvernului să rețină persoanele considerate un potențial risc pentru sănătatea publică. În proiectul de lege A416, democratul Nick  Perry  solicită „îndepărtarea și / sau reținerea” persoanelor care sunt identificate drept „caz, contact sau purtător” al unei boli contagioase, potrivit Infowars.

Puterile radicale ar fi folosite în cazul în care guvernul de stat declară o urgență de sănătate din cauza unei epidemii al unei boli transmisibile, propune proiectul de lege. Legislația prevede că guvernul trebuie să ofere „dovezi clare și convingătoare” că sănătatea celorlalți este în pericol înainte de a ordona ca o persoană sau un grup să fie reținute. Persoanele respective vor avea dreptul la reprezentare legală și li se va permite să furnizeze numerele de telefon ale prietenilor sau familiei pentru a primi notificări privind detenția persoanei.Cetățenii aflați în detenție vor fi eliberați odată ce autoritățile sanitare vor stabili că nu mai sunt contagioși, se arată în legea propusă.
 
Puterile radicale ar fi folosite în cazul în care guvernul de stat declară o urgență de sănătate din cauza unei epidemii de orice boală transmisibilă, propune proiectul de lege. Legislația prevede că guvernul trebuie să ofere „dovezi clare și convingătoare” că sănătatea celorlalți este în pericol înainte de a ordona o persoană sau un grup să fie reținut.
 
Persoanele respective vor avea totuși dreptul la reprezentare legală și li se permite să furnizeze numerele de telefon ale prietenilor sau familiei pentru a primi notificări privind detenția persoanei.

Se pare că legea permite guvernatorului sau funcționarului din domeniul sănătății să aprobe unilateral astfel de rețineri, dar este necesară o hotărâre judecătorească în termen de 60 de zile de la detenție, iar revizuirea judiciară este necesară și în cazul în care persoana este încă în detenție după 90 de zile.

Cetățenii aflați în detenție vor fi eliberați odată ce autoritățile sanitare vor stabili că nu mai sunt contagioși, se arată în legea propusă.

Proiectul de lege permite, de asemenea, guvernatorului sau autorităților sanitare relevante să solicite persoanelor considerate potențiale riscuri pentru sănătate să se supună examenelor medicale, precum și să urmeze un „curs prescris de tratament, medicamente preventive sau vaccinare”.

Legea nu menționează în mod specific coronavirusul.