Laureat al premiului Nobel în 2001,  americanul Joseph Stiglitz, a vorbit despre criza din Grecia.

Acesta a spus că vinovați pentru această situație sunt creditorii internaționali.

„Este uimitor cum creditorii au refuzat să-şi asume responsabilitatea pentru tot ce s-a întâmplat şi să recunoască eşecul prognozelor şi al modelelor propuse de ei. ... Nu-mi amintesc de o criză care să fi fost iniţiată atât de făţiş şi să fi avut consecinţe catastrofale precum aceasta. ... Liderii europeni arată, în sfârşit, adevărata faţă a acestei dispute şi nu este deloc una plăcută. Este o dispută despre putere şi democraţie şi mai puţin despre bani şi economie”, consideră Stiglitz

În ceea ce privește referendumul, Stiglitz este fără echivoc: ar vota NU.

„Un astfel de vot ar deschide posibilitatea Greciei, naţiune cu o solidă tradiţie democratică, să-şi ia soarta în propriile mâini. Grecii ar avea oportunitatea de a-şi clădi un viitor, chiar dacă nu la fel de prosper ca trecutul, dar plin de speranţă în raport cu tortura din prezent", a spus economistul american.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews