ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, consideră că înrăutăţirea situaţiei din Macedonia are la bază, pe de-o parte, refuzul acestei ţări de a se alătura sancţiunilor economice impuse Rusiei, iar pe de cealaltă parte, sprijinul autorităţilor de la Skopje faţă de gazoductul turc (Turkish Stream).
 
"Nu pot judeca definitiv acest aspect, dar se pare că evenimentele din Macedonia se dezvoltă pe fondul deciziei autorităţilor din această ţară de a nu se alinia la sancţiunile economice impuse Rusiei şi mai ales, a sprijinului considerabil pe care macedonenii şi l-au exprimat pentru construirea gazoductul turc, pe care foarte mulţi de la Bruxelles şi de peste ocean, nu îl văd cu ochi buni", a spus şeful diplomaţiei de la Moscova, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său sârb, Ivica Dacic, susținută la Belgrad, informează agentia TASS.

În ultimele zile, confruntarile armate s-au intensificat în orașul macedonean Kumanovo, situat în apropierea frontierei cu Kosovo, autoritățile anunțând moartea a cinci polițiști în lupte cu zeci de presupuși teroriști.

La sfarsitul lunii aprilie, aproximativ 40 de presupusi membri ai unei grupari de gherila din Kosovo au patruns ilegal pe teritoriul Macedoniei, unde au atacat o sectie de politie. Atacul a avut loc pe 21 aprilie la o sectie de politie din localitatea macedoneana Gosince, situata in apropierea frontierei dintre Macedonia si Kosovo. 
 
Armata macedoneana a fost implicata intr-un scurt conflict cu gherilele UCK in anul 2001, incheiat cu Acordul de la Ohrid. Fosta regiune sarba Kosovo, cu populatie majoritar albaneza, si-a proclamat independenta in februarie 2008, dupa razboiul dintre gherilele albaneze si armata sarba din perioada 1998-1999.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews