ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sugerat că Rusia va face totul pentru a proteja interesele populației vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova. Totodată, în cadrul unui forum, acesta a făcut mai multe aluzii la adresa guvernării de la Chișinău, scrie Filip Stan de la RTV.

”Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel”, a declarat ministrul rus de Externe. Declarația lui Lavrov vine după ce Maia Sandu a refirmat că Republica Moldova își respectă statutul de neutralitate și își îndeamnă cetățenii să nu se lase manipulați de vocile care afirmă contrariul, notează sursa citată. În replică, însărcinatul cu afaceri al Federației Ruse în Moldova a fost convocat la MAEIE de la Chișinău.

„Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special. Și cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a declarat Lavrov, conform Agora.md, care oferă și filmarea cu declarația longevivului șef al diplomației ruse.