ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia are multe întrebări de adresat Agenției Mondiale Antidoping (AMA) după interzicerea Meldoniumului, cu care a fost depistată pozitiv fostul lider mondial al tenisului feminin, Maria Șarapova, a declarat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit AFP.

"Situația actuală, cu un potop de suspendări și acuzații împotriva celor mai buni sportivi ai noștri, dă naștere la multe întrebări", a declarat șeful diplomației ruse într-un interviu pentru canalul REN TV.

"La întrebări profesioniste, consider că ar trebui să existe răspunsuri profesioniste" din partea AMA, a adăugat Lavrov.

"Poate că Meldonium are ghinionul să se fi născut în Letonia sovietică. Dacă asta s-ar fi întâmplat după ce Letonia a devenit membră a lumii civilizate, poate că Meldonium ar fi avut altă soartă", a spus, ironic, Lavrov, citat de Agerpres.

Rusia a fost suspendată de Federația internațională de atletism (IAAF) la mijlocul lunii noiembrie după un raport al AMA.