Rusia are multe întrebări de adresat Agenției Mondiale Antidoping (AMA) după interzicerea Meldoniumului, cu care a fost depistată pozitiv fostul lider mondial al tenisului feminin, Maria Șarapova, a declarat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit AFP.

"Situația actuală, cu un potop de suspendări și acuzații împotriva celor mai buni sportivi ai noștri, dă naștere la multe întrebări", a declarat șeful diplomației ruse într-un interviu pentru canalul REN TV.

"La întrebări profesioniste, consider că ar trebui să existe răspunsuri profesioniste" din partea AMA, a adăugat Lavrov.

"Poate că Meldonium are ghinionul să se fi născut în Letonia sovietică. Dacă asta s-ar fi întâmplat după ce Letonia a devenit membră a lumii civilizate, poate că Meldonium ar fi avut altă soartă", a spus, ironic, Lavrov, citat de Agerpres.

Rusia a fost suspendată de Federația internațională de atletism (IAAF) la mijlocul lunii noiembrie după un raport al AMA.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de infuențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te.


Fiecare dintre voi poate contribui. Susține ActiveNews