ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laureat al Premiului Nobel pentru Pace şi fost președinte al Poloniei, după căderea comunismului, Lech Walesa se arată îngrijorat de invazia musulmană care are loc în acestă perioadă asupra Europei.

Într-un interviu realizat de Jerusalem Post, Walesa a tras un semnal de alarmă asupra valului de imigranți cu care se confruntă Europa

„Este de înțeles de ce Polonia și Europa se tem de acest aflux. Ei vin din locuri unde oamenii sunt decapitați. Ne temem că același lucru ni se va întâmpla și nouă", a declarat Walesa

Fostul preşedinte polonez a vorbit despre situaţia din ţara sa.

„Noi în Polonia avem apartamente mici, salarii mici și pensii mici. Văzându-i pe imigranți la televizor am constatat că arată mai bine decât noi. Sunt bine hrăniți, bine îmbrăcați și poate chiar și mai bogați decât suntem noi", a mai punctat acesta.

Cu toate acestea, Lech Walesa a afirmat că îi poate întelege pe imigranţi.

„Totuşi îi înţeleg. Și noi polonezii am fost imigranți în timpul comunismului. Dar indiferent unde am mers, am respectat cultura și legile locului. Acești imigranți sunt altfel. Chiar ajunși la a doua sau a treia generație – uitați-vă la Franța, de exemplu – care au avut parte de educație bună și s-au îmbogățit, tot se întorc împotriva țării gazdă" , a spus fostul preşedinte.

De asemenea, reporterii l-au întrebat dacă simte ceva pentru refugiaţi.

„Regimul comunist s-a oferit să mă lase să plec din Polonia și să devin refugiat. Am refuzat. Am rămas să lupt pentru lucrurile în care credeam. Este adevărat că mulți imigranți au fugit pentru că s-au temut pentru viața lor, însă mulți imigrează pentru a-și îmbunătăți standardul de viață", a răspuns Walesa

La final, liderul polonez subliniază pericolul în care se află acum Europa. 

„Este o mare problemă. Dacă Europa își deschide porțile, curând vor veni aici milioane și, trăind printre noi, vor începe să-și practice obiceiurile, inclusiv decapitările”, a avertizat Walesa

Fostul preşedinte polonez le cere liderilor europeni să se întâlnească și să găsească o soluție, având chiar și o sugestie.

„Din păcate Europa nu este unită şi fiecare ţară are propriile interese. Liderii europene trebuie să se întâlnească pentru a găsi o soluţie pentru această problemă. Sfatul meu este ca mai ales națiunile bogate, cum ar fi Germania, să le acorde ajutor financiar pentru a crea locuri de muncă în țările lor de origine”, a conchis Lech Walesa.

Lech Walesa este un om politic, lider sindical și activist pentru drepturile omului din Polonia.  A fondat Sindicatul Solidaritatea, dând una dintre cele mai puternice lovituri lagărului comunist. De asemenea  a fost laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1983 și a îndeplinit funcția de președinte al Poloniei între 1990 și 1995.