ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italia va introduce în programa școlară o nouă disciplină obligatorie privind „criza provocată de schimbările climatice”, devenind astfel prima țară care face acest pas, relatează joi agenția EFE, citând surse din Ministerul italian al Educației, potrivit Agerpres

Începând din toamna anului 2020, elevilor din învățământul italian de stat li se va introduce în programa școlară o nouă materie obligatorie, care va trata subiecte precum schimbările climatice și dezvoltarea durabilă. Noua disciplină, bazată pe cele 17 obiective ale ONU pentru dezvoltare durabilă, va avea consacrată o oră pe săptămână, adică 33 de ore pe an, și se va studia la toate nivelele, de la clasa întâi și până la clasa a XIII-a.

Ministrul italian al Educației, Lorenzo Fioramonti, și-a manifestat pe social media intenția ca „Italia să devină un lider în combaterea schimbărilor climatice”. În acest sens, Republica Italiană va trebui să fie prima țară care „să facă din dezvoltarea durabilă piatra de temelie a noii sale politici educaționale și de cercetare”, potrivit oficialului guvernamental.

Membru al formațiunii anti-sistem „Mișcarea cinci Stele” (M5S), Lorenzo Fioramonti i-a îndemnat pe tineri să participe la manifestațiile împotriva schimbărilor climatice care s-au solidarizat și în Italia cu mesajul adolescentei suedeze Greta Thunberg.

Actuala coaliție de guvernare de la Roma, din care, alături de M5S, mai fac parte formațiuni de centru și de stânga, a stabilit ecologia ca una dintre prioritatățile acestui mandat. Începând cu exercițiul bugetar de anul viitor, Guvernul italian va introduce un nou impozit, aplicabil companiilor producătoare de plastic de unică folosință.