ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legalizarea mariajelor gay în toate statele SUA împarte America în două. Un sondaj de opinie realizat recent arată că 40% dintre americani nu sunt de acord cu decizia Curții Supreme, de legalizare a căsătoriilor între persoane de același sex.

Un sondaj de opinie comandat de Associated Press și firma de cercetare GfK, realizat după data de 26 iunie, când Curtea Supremă din SUA a decis legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în toate statele americane, arată că nu toți cetățenii Statelor Unite sunt mulțumiți de această hotărâre.

Conform sondajului, 42% dintre cei chestonați sunt în favoarea mariajelor gay, în timp ce 40% se opun.

Numărul celor care aprobă căsătoriile între persoane de același sex a scăzut cu 6 procente față de luna aprilie, iar numărul celor care nu sunt de acord cu acest lucru a crescut cu 4% în ultimele trei luni.
Sondajul indică și prăpastia uriașă dintre democrați și republicani când vine vorba de acest subiect.
Astfel, 65% dintre democrați sunt în favoarea deciziei Curții Supreme și doar 22% dintre republicani sunt de acord cu legalizarea mariajelor gay în statele lor.
 
Majoritatea democraților, 64%, afirmă că este foarte important pentru guvern ca drepturile homosexualilor să fie protejate. În schimb, 82% dintre republicani cred că este mult mai importantă protejarea libertăților religioase decât cea a homosexualilor.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-13 iulie. La întrebările chestionarului au răspuns 1.004 adulți.