ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Triumful lui Donald Trump continuă să tulbure apele. În timp ce în SUA protestele împotriva celui de-al 45-lea președinte ales al Americii, finanțate și alimentate de magnatul George Soros, continuă, Europa se mobilizează și ea să iasă în stradă. Tot pentru a protesta față de alegerea lui Trump.

Ura împotriva republicanului Donald Trump, a cărui contestare, în stradă, continuă în SUA, pe banii "filantropului" George Soros, atinge și Europa. Unde elitele și așa zisele asociații și organizații progresiste, care militează pentru drepturile homosexualilor și pentru dreptul la avort, au decis să se mobilizeze. Londra, Paris, Berlin și Barcelona sunt orașele europene în care mai multe ONG-uri "radical chic" pun la cale manifestații de amploare anti-Trump.

Primul care a dat semnalul a fost Berlin. Mii de oameni s-au adunat sâmbătă, 12 noiembrie, în fața Porții Brandenburg, la câteva zile după alegerea lui Donald Trump pentru a scanda împotriva republicanului.
Momentul culminant al acestor manifestații este însă așteptat la 20 ianuarie, ziua în care Trump va fi înscăunat oficial la Casa Albă. Mobilizarea are loc pe rețelele de socializare. "Avem nevoie să construim o mișcare pacifistă pentru a arăta lumii că noi, americanii din Berlin, germanii și toți europenii nu tolerăm injustiția, intoleranța, ura și inechitatea pe care le încarnează Trump", se spune în mesajul adresat pe Facebook de mișcarea "Trump protest Berlin".

Cine se află în spatele acestei mișcări și cine o sposnsorizează?
Se poate afla chiar din mesajul de solidarizare postat pe rețeaua de socializare. Protestul din Berlin a fost inițiat și organizat în cea mai mare parte de "Lesben- und Schwulenverband in Deutschland (LSVD)” – Federația homosexualilor și lesbienelor din Germania (LSVD), cea mai mare asociație de apărare a drepturilor LGBT din Germania, cu peste 70 de organizații afiliate. LSVD este este un ONG afiliat la  "International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association” (ILGA), asociație internațională care reunește peste 400 de grupări homosexuale din întreaga lume, finanțate de nimeni altul decât de același George Soros, prin a sa Open Society Foundations. Situația banilor primiți de cei de la ILGA a fost dezvăluită de hackerii DC Leaks, care au arătat că in anii 2013 și 2014 fundația al cărei președinte este George Soros a pompat 68 de milioane de dolari către aceștia. 

Ca și în cazul protestelor din SUA, George Soros nu este, deci, străin de manifestațiile împotriva lui Trump din Europa. Și nici nu se pune problema caracterului "spontan" al ieșirilor în stradă.

La Londra, Barcelona și Paris protestele sunt programate să aibă loc pe 20 ianuarie, odată cu învestirea noului președinte. La Londra, inițiativa aparține organizației  "Stand Up To Racism”, care militează pentru primirea migranților și a solicitanților de azil, și care are legături strânse cu Partidul Laburist.