ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Site-ul american National Pulse vine cu o dezvăluire de senzație: donațiile către mișcarea Black Lives Matter provin de la aceeași platformă de strângere de fonduri online, Act Blue, creată special pentru Partidul Democrat. Același Act Blue este azi principalul canal de finanțare pentru cursa democratului Joe Biden la Casa Albă. La urma urmei, ideologia este comună: în primul rând agenda LGBT și avortul. Două teme care par să vină în contradicție cu numele  BLM.

Tot mai multe voci, nemanipulate de presa mainstream, s-au întrebat  cât de spontane și cine s-ar putea afla în spatele protestelor violente care au urmat uciderii afro-americanului George Floyd. Proteste sub umbrela anti rasismului, cel puțin așa a fost pentru unii dintre cei care au participat la ele cu bună credință, dar care, în practică, au constituit un teren fertil pentru grupări anarhiste ( Antifa), neo-marxiști și propagandiști anti Trump, considerat de americani un soi de „rasist”.

De asemenea, este știut că și sub alți președinți americani au avut loc tragedii similare, în care și-au pierdut viața cetățeni de culoare, dar nu s-au soldat cu o astfel de mobilizare națională și cu un ecou mediatic atât de mare și cu o undă de șoc care s-a propagat până în Europa.

National Pulse scrie însă că, dincolo de orice speculații, un lucru este cert: donațiile pentru mișcarea Black Lives Matter pleacă de la aceeași platformă de strângere de fonduri online, ActBlue, care servește în mod special campaniilor Partidului Democrat și care astăzi reprezintă principalul canal de finanțare pentru cursa democratului Joe Biden la prezidențiale. Descoperirea, ușor de verificat de către oricine, are o conexiune la Internet, notează site-ul citat.

Dacă accesați site-ul Black Lives Matter, unde s-a atașat și campania care solicită „Defund the Police” și faceți clic pe butonul „Donate”, sunteți redirecționat către o pagină gestionată de ActBlue. În cazul în care sunteți întâmpinat de acest mesaj: „Apreciem sprijinul dvs. pentru mișcare și lupta noastră continuă pentru a pune capăt violenței aprobate de stat, pentru eliberarea negrilor și pentru a pune capăt supremației albe pentru totdeauna”.

Fondată în 2004, ActBlue sprijină colectarea de fonduri atât ale democraților, cât și ale organizațiilor progresiste. Puterea sa economică a devenit atât de mare încât i-a determinat pe republicani să creeze, în 2019, o platformă rivală, WinRed. 

Numele celor două platforme reflectă polarizarea dintre cele două partide tradiționale americane, „albastru” și „roșu”. 

Și BLM se află acum printre primele. Acest lucru nu înseamnă că donațiile către BLM se duc direct la democrați sau invers, dar este clar că ActBlue este un liant suplimentar al afinităților politice și ideologice dintre mișcarea fondată în 2013 și Partidul Democrat.

Începând cu 21 mai 2020, ActBlue a alocat deja suma de  peste 119 milioane de dolari pentru campania „Biden președinte” (suma colectată se apropie de 180 de milioane), adică cei mai mulți bani din campaniile de finanțare ale candidatului democrat pentru Casa Albă, care e cu câteva zeci de milioane de dolari mai mare decât numărul adunat pentru toate celelalte inițiative de strângere de fonduri pro Biden.


Pe lângă Biden, ActBlu a vărsat găleți de bani campaniilor elecorale ale altor democrați, precum Bernie Sanders (peste186 milioane USD pentru „Bernie 2020”, Elizabeth Warren și Pete Buttigieg, toți cei trei susținători radicali ai avortului, dar care între timp s-au retras din cursa alegerilor primare din cadrul partidului.