ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu opt zile inainte de bătălia finală pentru Casa Albă republicanul Donald Trump pare să fie tot mai convins de victorie. În favoarea lui vin afacerea email-urilor lui Hillary Clinton, ancheta declanșată de FBI în acest scandal, dar și recente dezvăluiri ale presei americane privind fonduri vărsate de exponenți ai unor grupări islamiste în pușculița de campanie electorală a lui Hillary Clinton.

Scandalurile nu-i dau pace candidatei democrate în cursa pentru Casa Albă nici pe ultima sută de mteri a campaniei. După ce FBI a anunțat că a început examinarea unor noi e-mailuri în cadrul investigației privind folosirea de către candidata Partidului Democrat a unei adrese de e-mail personale pentru comunicarea de mesaje secrete, în presă apar informații legate de banii de campanie pe filieră islamică pe care Hillary i-ar fi primit. Iar ultima sumă pe care ar fi primit-o candidata democrată ar fi de 16.216 dolari, bani donați de membri ai Consiliului musulman al afacerilor publice, un organism despre care se spune că ar fi apropiat Fraților Musulmani. Pentru cei care au uitat Frații Musulmani au devenit principala forță politică din Egipt, care câștigat toate alegerile după înlăturarea fostului președinte Hosni Mubarak în 2011 în urma unei revolte populare. La finele lui 2013 Frații Musulmani au  fost scoși în afara legii ca 'organizație teroristă", iar anul acesta liderul lor, Mohamed Badie, a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce în 2015 primise trei sentințe capitale.
 
Dezvăluirea a fost făcută de Forumul Orientului Mijlociu, o asociație independentă care, din 2014 monitorozează politicienii din SUA și finanțările pe care le primesc.
Iar Hillary Clinton se afla în capul listei cu zece politicieni care au încasat bani din partea unor reprezentanți ai musulmanilor care nu sunt deloc imaculați. Cei peste 16.000 de dolari ridică la 53.226 de dolari suma totală a banilor de proveniență islamistă sau chiar extremistă folosiți în campania candidatei democrate.

Hezbollah, Khomeini și Osama

Printre donatori figurează numele lui  Salam Al Marayati, președintele Consiliului islamic, care are legături cu Frații Musulmani. În 1999 acesta a fost expulzat din SUA, în urma deciziei unei Comisii a Congresului SUA, care a stabilit că Salam Al Marayati și organizația sa apărau în mod deschis o serie de grupări considerate teroriste, precum mișcarea libaneză Hezbollah. După 11 septembrie 2001, Al Mayarati era printre cei care afirmau pe la toate posturile TV că atentatele de la WTC au fost, de fapt, un complot al Israelului.
Asta nu a împiedicat-o pe Hillary Clinton să se fotografieze zâmbitoare, în martie, la Los Angeles, cu finanțatorul său Al Mayarati,în timpul unui eveniment pentru campania electorală. Și nici să refuze banii Consiliului musulman, organizație care, până în 2009 a fost condusă de Maher Hathout, personaj controversat ajuns în spatele gratiilor în Egipt pentru că era un adept al  Fraților Musulmani.
 
Restul sumei de 41.165 de dolari a ajuns în pușculița de campanie a democratei din partea "unor entități" acuzate la rândul lor că ar fi "apropiate ideologiilor unor lideri și mai controversați, precum ayatollahul Iranului, Khomeini sau chiar teroristul numărul unu al planetei, Osama bin Laden". Dar și din partea Consililui pentru Relații Americano-Islamice (CAIR), grupare declarată organizație teroristă de Emiratele Arabe Unite.

.