ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Produse de igienă intimă femininăe, precum tampoane și pachete de vată, vor fi amplasate în toate toaletele școlilor publice din Oregon, începând din această toamnă.

Măsura este prevăzută de Legea Demnității Menstruale, aprobată de statul american în 2021.

„Menstrual Dignity Bill” cere ca „tampoanele și pachetele de vată să fie disponibile gratuit pentru elevi” în toate toaletele elevilor, inclusiv în cele ale băieților din clasele primare, gimnaziale și superioare și în orice clădire școlară publică din Oregon.

În prezent, informează Breitbart, legea impune ca tampoanele și vata să fie amplasate „în cel puțin două toalete de elevi în fiecare clădire școlară publică.”

Prin termenul „toalete de elevi” se înțeleg toaletele pentru băieți, fete și unisex.

Statul Oregon a publicat și un ghid al Demnității Menstruale, de 26 de pagini, în care, printre altele, se prevede:

„Este important de subliniat că această lege afirmă dreptul la demnitate menstruală pentru elevii transgenderi, intersexuali, non-binari și bi-spirituali, abordând provocările pe care anumiți elevi le au pentru a-și gestiona menstruațiile, minimizând în același timp atenția negativă care i-ar putea pune în pericol și trecând prin experiențele disforiei de gen în perioada menstruației.”

O lege asemănătoare a fost aprobată anul trecut și în statul Illinois.