ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul Statelor Unite a votat luni, marți, cu 53 de voturi „pentru” și 44 „împotrivă” asupra unei legi care să garanteze asistență medicală copiilor care supraviețuiesc avorturilor.
 
Actul normativ, prin care se dorea stoparea infanticidului, în urma deciziilor controversate luate în state ca Virginia și New York, nu a reușit însă să întrunească cele 60 de voturi necesare pentru ca proiectul legislativ să fie adoptat, anunță LifeSiteNews.

Președintele Donald Trump a reacționat la votul din Senat, postând pe Twitter următorul mesaj, în care atacă refuzul democraților de a proteja copiii care supraviețuiesc avorturilor: „Poziția democraților în privința avortului este atât de extremă încât nu îi mai deranjează să execute bebelușii după naștere. Va fi ținut minte ca unul dintre cele mai șocante voturi din istoria Congresului ”, a scris Trump. 

Introdus inițial în 2015 și propus în sesiunea actuală de republicani, ca reacție la decizia guvernatorului democrat Ralph Northam, al statului Virginia, care apără perspectiva de a lăsa un copil cu dizabilități sau "non-viabil" să moară după o încercare eșuată de avort, „Actul de protejare a supraviețuitorilor născuți vii în urma avortului”, ar urma să 
oblige personalul medical să ofere asistență medicală unor astfel de copii.
 
În conformitate cu Legea privind protecția copilului născut, act normativ din 2002, copiii care supraviețuiesc avorturilor sunt recunoscuți drept oameni cu drepturi ale omului, dar cum trebuie gestionată această situație nu a fost prevăzut în lege.
 
În ultima lună, mai multe încercări ale republicanilor din Camera reprezentanților de a trece legi care interzic infanticidul au fost blocate de democrați, care dețin majoritatea în camera inferioară a Congresului SUA.