Autoritățile landului Bavaria din Germania au decis ca în toate clădirile guvernamentale să fie agățate Cruci  pentru a reflecta „identitatea culturală”, în contextul în care bavarezii continuă să conteste politica Berlinului privind multiculturalismul și cea a „ușilor deschise” pentru migranți. 
 
De vineri toate birourile administrației din landul german Bavaria sunt obligate să afișeze la vedere cruci în zona de intrare.

Bavaria rămâne un stat majoritar creștin. În 2016, 50,5% din populația landului s-a descris ca fiind romano-catolică, iar 18% dintre cei chestionați s-au declarat protestanți.
 
„Obligația de a prezenta cruci în zona de intrare este valabilă și pentru toate autoritățile din subordinea Ministerului artei și științei, cu excepția colegiilor, teatrelor și muzeelor. Pentru acestea este o recomandare", a precizat ea.
Legislația introdusă de noul premier bavarez Markus Soeder a fost un motiv de dezbatere politică încinsă, discuția purtându-se în jurul locului pe care îl are creștinismul în identitatea germană și asupra întrebării dacă nu cumva Bavaria estompează limitele dintre stat și religie. Biserica romano-catolică se bucură de un sprijin puternic în Bavaria.

Cardinalul din Munchen Reinhard Marx a denunțat totuși măsura drept o tentativă de a exploata crucea pentru câștiguri politice, notează DPA.

Soeder și Uniunea Creștin-Socială (CSU) speră să-și păstreze majoritatea absolută în alegerile parlamentare regionale din octombrie, după ce a pierdut în septembrie anul trecut în fața formațiunii populiste Alternativa pentru Germania (AfD) la nivel național.

Soeder este așteptat la Roma în contextul în care obligația de afișare a crucii intră în vigoare, urmând să aibă întâlniri cu Papa Francis și cu Papa emerit Benedict al XVI-lea, care este și el bavarez.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews