ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat azi pe noul președinte al Letoniei, Edgars Rinkevics, pentru alegerea în funcție.

„Vă doresc mult succes și aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună la dezvoltarea în continuare a legăturilor excelente dintre România și Letonia și la consolidarea coordonării noastre în calitate de parteneri în cadrul NATO, Uniunea Europeană și forurile regionale!”, a scris Iohannis, miercuri, pe Twitter, conform Agerpres.

Parlamentul Letoniei l-a ales miercuri în funcția de președinte al țării pe Edgars Rinkevics, fost ministru de externe al țării baltice și, întâmplător, homosexual declarat. 

Politicianul în vârstă de 49 de ani, candidat al partidului Jauna Vienotiba, a primit 52 dintre cele 87 de voturi exprimate de parlamentari. El devine astfel primul președinte homosexual declarat al Letoniei.

Încă din noiembrie 2014, Rinkevics a anunțat public pe profilul său de Twitter că este homosexual, ceea ce l-a făcut primul deputat din Letonia care și-a anunțat homosexualitatea, precum și cel mai proeminent politician homosexual deschis dintr-un stat din fostul bloc sovietic la momentul respectiv, și primul și, de-acum, singurul șef de stat homosexual deschis dintr-o țară post-sovietică și totodată primul politician de rang înalt homosexual din fosta URSS, după Lenin.

Prim-miniștrii Luxemburgului, Xavier Bettel, și al Serbiei, Ana Brnabić, sau Jens Spahn, fostul ministru al Sănătății din Germania în perioada „conservatoarei” Angele Merkel (foto mai jos), fac parte dintr-un val de politicieni gay declarați în guvernele Europei.

Din Ungaria a rămas de pomină un aliat al premierului Viktor Orban care a demisionat din Parlamentul European după ce a participat la ceea ce a fost descris ca fiind o orgie cu 25 de bărbați la Bruxelles.

Jozsef Szajer, politician FIDESZ care se pretindea conservator, încercase să sară în pielea goală pe un geam pentru a scăpa dar Poliția l-a prins pe el și pe alți 24 de bărbați dezbrăcați la cucul gol, în plin act homosexual, potrivit rapoartelor locale. Problema era că încălcau și regulile pandemice de a păstra distanța de 1,5 metri ...

Bazându-ne pe platforma de extremă-stânga Wikipedia, mai redăm și alți politicieni de rang înalt din Europa care au recunoscut că sunt pe invers:

Paolo Rondelli, fostul regent al San Marino, Per-Kristian Foss, fost premier al Norvegiei, lesbiana Jóhanna Sigurðardóttir, fostă preim ministră a Islandei, Elio Di Rupo, fost premier al Belgiei, Xavier Bettel, actual premier al Luxemburgului, Leo Varadkar, actual premier al Irlandei (țară catolică) și lesbiana Ana Brnabić, prim ministră în țara vecină Serbia (țară ortodoxă). În România bănuiala cade pe capul multora, însă se pare că își țin încă sutienele închise în dulap.

Citiți și Uganda: Închisoare pe viață sau pedeapsa cu moartea pentru prădătorii homosexuali