ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De teama Rusiei, pe care o acuză că face noi demonstrații de forță, letonienii au decis să-și închidă spațiul aerian. Măsura vine în contextul în care forțele ruse efectuează un exercițiu militar în Marea Baltică, iar oficialii de la Riga susținând că manevrele se desfășoară în zonă economică exclusivă letonă, potrivit agenției Reuters.

Ministerul de Externe de la Moscova a anunțat luni că Flota sa baltică, cu baza la Kaliningrad, o exclavă rusă între Polonia și Lituania, va efectua un exercițiu militar, inclusiv teste cu rachete antiaeriene.

„Este o demonstrație de forță”, a acuzat premierul leton Maris Kucinskis. „E greu de înțeles că se poate întâmpla așa aproape de țara (noastră)", a adăugat șeful Guvernului de la Riga.

Marți, liderii țărilor baltice i-au cerut președintelui american Donald Trump să le trimită mai mulți soldați și să întărească apărarea antiaeriană a flancului estic al NATO. Președinții Letoniei, Estoniei și Lituaniei s-au aflat la Washington pe fondul multiplicării sancțiunilor occidentale la adresa Rusiei după scandalul Skripal.